Rīsi ar dārzeņiem, sēnēm un vistu

Rīsi ar dārzeņiem, sēnēm un vistu Foto: Rīsi ar dārzeņiem, sēnēm un vistu

Sastāvdaļas

  • 400 g rīsu
  • 2 vistas filejas
  •  500 g šampinjonu
  • 1 liela,sarkanā paprika
  • 1/3 tējkarotes maltu čili piparu
  • 1 sīpols
  • saišķītis kinzas salātu
  • 1 tējkarote rīvēta, svaiga ingvera
  • 1/2 citrona sulas
  • sāls
  • augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Vāra rīsus - katlā lej 700 ml ūdens, uzvāra, ieber rīsus, samaisa, tikko sāk vārīties, samazina uguni līdz minimumam un vāra, uzliekot katlam vāku, 12-14 minūtes.
  2. vistas filejas, papriku sagriež salmiņos.
  3. Šampinjonus sagriež šķēlītēs, sīpolu - pusgredzenos.
  4. Kinzas salātus rupji sakapā.
  5. Vok vai parastā, dziļā pannā, sakarsētā augu eļļā, cep vistu, kamēr gatava, liek bļodā un noliek malā.
  6. Pannā liek sīpolu, ik pa brīdim pamaisot, cep, kamēr tas kļūst caurspīdīgs, pievieno papriku, čili piparus, turpina cept, kamēr paprika ir mīksta.
  7. Sīpolu un papriku liek bļodā, noliek malā.
  8. Pannā liek šampinjonus, cep, kamēr gatavi, pievieno vistu, sīpolu, papriku, kinzas salātus, citrona sulu, ingveru, sāli, kārtīgi samaisa.
  9. Dārzeņiem, sēnēm, vistai pievieno rīsus, samaisa, visu karsē 1-2 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes