Rīsi ar cūkgaļu un dārzeņiem

Rīsi ar cūkgaļu un dārzeņiem Foto: Rīsi ar cūkgaļu un dārzeņiem

Sastāvdaļas

  • 300 g rīsu
  • 1,5 tējkarotes sāls
  • 400 g cūkgaļas
  • 100 g sīpolu
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 5 cm liels svaiga ingvera gabaliņš
  • 100 g burkānu
  • 1 sarkanā paprika
  • 100 g saldētu zaļo zirnīšu

Pagatavošana

  1. Rīsus vāra sālsūdenī, kad tie ir gatavi, notecina caurdurī.
  2. Cūkgaļu sagriež 2-3 cm lielos gabaliņos.
  3. Gaļu cep sakarsētā, ietaukotā pannā, kamēr parādās brūngana garoziņa, gatavu pārliek traukā.
  4. Tajā pašā pannā, kur cepās gaļa, cep sakapātus sīpolus, ķiplokus, vēlāk pievieno smalki sarīvētu, nomizotu ingveru.
  5. Pievieno sīki sagrieztus burkānus un papriku, pievieno zaļos zirnīšus, maisot visu cep 10-15 minūtes.
  6. Kad dārzeņi ir mīksti, pannā liek atpakaļ gaļu, pievieno rīsus.
  7. Uzber sāli, samaisa, turpina gatavot 5-7 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes