Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 1 glāze miltu
- 1 1/4 glāzes cukura
- 7 olas
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Krēmam:
- 3 ēdamkarotes miltu
- 3/4 glāzes cukura
- 150 g riekstu
- 70 g šokolādes
- 2 glāzes piena
- 280 g sviesta
- 50 ml liķiera
Pagatavošana
- Biskvīts: Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem.
- Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, olu baltumus saputo stingrās putās.
- Olu dzeltenumu masai pievieno miltus un cepamo pulveri, rūpīgi samaisa.
- Tad masā iecilā iecilā olu baltumus, samaisa viendabīgā masā un sadala to divās daļās.
- Riekstus un šokolādi sasmalcina. Vienai no daļām pievieno šokolādi, otrai - riekstus.
- Katru cep 200°C temperatūrā 15 - 20 minūtes.
- Kad biskvīti gatavi, katru sadala horizontāli divās kārtās.
- Krēms: Pienu sajauc ar miltiem un nelielā katliņā karsē līdz masa sabiezē, nepārtraukti maisot.
- Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un cukuru, pakāpeniski pievienojot piena masu.
- Masai pievieno sasmalcinātus riekstus un rūpīgi visu samaisa viendabīgā masā.
- Katru biskvītu piesūcina ar liķieri un pārklāj ar krēmu.
- Torti dekorē pēc pašu gaumes un ievieto ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!