Riekstu – šokolādes torte

Riekstu – šokolādes torte Foto: Riekstu – šokolādes torte

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 1 glāze miltu
  • 1 1/4 glāzes cukura
  • 7 olas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Krēmam:

  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 3/4 glāzes cukura
  • 150 g riekstu
  • 70 g šokolādes
  • 2 glāzes piena
  • 280 g sviesta
  • 50 ml liķiera

Pagatavošana

  1. Biskvīts: Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem.
  2. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, olu baltumus saputo stingrās putās.
  3. Olu dzeltenumu masai pievieno miltus un cepamo pulveri, rūpīgi samaisa.
  4. Tad masā iecilā iecilā olu baltumus, samaisa viendabīgā masā un sadala to divās daļās.
  5. Riekstus un šokolādi sasmalcina. Vienai no daļām pievieno šokolādi, otrai - riekstus.
  6. Katru cep 200°C temperatūrā 15 - 20 minūtes. 
  7. Kad biskvīti gatavi, katru sadala horizontāli divās kārtās.
  8. Krēms: Pienu sajauc ar miltiem un nelielā katliņā karsē līdz masa sabiezē, nepārtraukti maisot.
  9. Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un cukuru, pakāpeniski pievienojot piena masu.
  10. Masai pievieno sasmalcinātus riekstus un rūpīgi visu samaisa viendabīgā masā.
  11. Katru biskvītu piesūcina ar liķieri un pārklāj ar krēmu.
  12. Torti dekorē pēc pašu gaumes un ievieto ledusskapī uz nakti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes