Riekstu masa šokolādē

Riekstu masa šokolādē Foto: vk.com

Sastāvdaļas

● 130 g medus
● 400 g cukura
● 2 olu baltumi
● 300 g grauzdētu mandeļu (bez miziņas)
● 250 g šokolādes (tumšā, piena vai baltā - pēc izvēles)

Pagatavošana

    1. Medu un cukuru liek katlā, pielej 50 ml ūdens, karsē uz vidējas uguns, uzvāra, turpina vārīt 10 minūtes.
    2. Sīrupa gatavību pārbauda šādi - dažas sīrupa piles iepilina tasē auksta ūdens - sīrupa pilei jāsastingst, bet jāpaliek elastīgai, lai var saspiest.
    3. Ja Jums ir sīrupa termometrs, jābūt 170 grādiem.
    4. Olu baltumus sakuļ cietās putās.
    5. Gatavu sīrupu, tievā strūklā, pielej olu baltumiem, turpinot maisīt.
    6. Kuļ tik ilgi, kamēr masa stipri sabiezē, kamēr miksera lāpstiņas iestieg masā.
    7. Masai pievieno riekstus, samaisa.
    8. Seklā veidnē ieklāj cepamo papīru vai foliju, kārtīgi ieziež ar augu eļļu.
    9. Riekstu masu liek veidnē, izlīdzina.
    10. Liek ledusskapī uz 1 stundu.
    11. Sastingušu riekstu masu sagriež nelielos gabalos.
    12. Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
    13. Riekstu masas gabalus mērcē šokolādē un liek uz, ar foliju izklātas paplātes.
    14. Paplāti liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes