Sastāvdaļas
- 130 g medus
- 400 g cukura
- 2 olu baltumi
- 300 g grauzdētu mandeļu (bez miziņas)
- 250 g šokolādes (tumšā, piena vai baltā - pēc izvēles)
Pagatavošana
- Medu un cukuru liek katlā, pielej 50 ml ūdens, karsē uz vidējas uguns, uzvāra, turpina vārīt 10 minūtes.
- Sīrupa gatavību pārbauda šādi - dažas sīrupa piles iepilina tasē auksta ūdens - sīrupa pilei jāsastingst, bet jāpaliek elastīgai, lai var saspiest.
- Ja Jums ir sīrupa termometrs, jābūt 170 grādiem.
- Olu baltumus sakuļ cietās putās.
- Gatavu sīrupu, tievā strūklā, pielej olu baltumiem, turpinot maisīt.
- Kuļ tik ilgi, kamēr masa stipri sabiezē, kamēr miksera lāpstiņas iestieg masā.
- Masai pievieno riekstus, samaisa.
- Seklā veidnē ieklāj cepamo papīru vai foliju, kārtīgi ieziež ar augu eļļu.
- Riekstu masu liek veidnē, izlīdzina.
- Liek ledusskapī uz 1 stundu.
- Sastingušu riekstu masu sagriež nelielos gabalos.
- Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
- Riekstu masas gabalus mērcē šokolādē un liek uz, ar foliju izklātas paplātes.
- Paplāti liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!