Riekstu kūka „Venecuēla”

Riekstu kūka „Venecuēla” Foto: Riekstu kūka „Venecuēla”

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 5 olas
  • 125 sasmalcinātu valriekstu
  • 140 g miltu
  • 200 g cukura
  • 120 ml piena
  • 1 ēdamkarote olīveļļas

Garnējumam:

  • 100 g  šokolādes
  • 140 ml saldā krējuma
  • 400 g iebiezinātā piena

Pagatavošana

  1. Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem. Ar elektrisko putotāju saputo olu dzeltenumus un sviestu, pienu, miltiem un riekstiem viendabīgā masā.
  2. Atsevišķi saputo olu baltumus un cukuru stingrā masā.
  3. Tad olu baltumus iecilā olu dzeltenumu masā un visu rūpīgi samaisa līdz viendabīgai konsistencei.
  4. 21 cm lielu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā mīklu.
  5. Liek cepties 160°C temperatūrā 1 stundu.
  6. Tad 10 minūtes atdzesē, neizņemot no krāsns un horizontāli sagriež 2 kārtās.
  7. Pamata kārtu pārklāj ar iebiezināto pienu un pāri liek otru biskvītu.
  8. Garnējums: Nelielā katliņā uzvāra saldo krējumu un izkausē tajā šokolādi.
  9. Masu pārklāj pār kūkas virsmu un pārkaisa ar riekstiem.
  10. Ievieto ledusskapī uz 4 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes