Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 5 olas
- 125 sasmalcinātu valriekstu
- 140 g miltu
- 200 g cukura
- 120 ml piena
- 1 ēdamkarote olīveļļas
Garnējumam:
- 100 g šokolādes
- 140 ml saldā krējuma
- 400 g iebiezinātā piena
Pagatavošana
- Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem. Ar elektrisko putotāju saputo olu dzeltenumus un sviestu, pienu, miltiem un riekstiem viendabīgā masā.
- Atsevišķi saputo olu baltumus un cukuru stingrā masā.
- Tad olu baltumus iecilā olu dzeltenumu masā un visu rūpīgi samaisa līdz viendabīgai konsistencei.
- 21 cm lielu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā mīklu.
- Liek cepties 160°C temperatūrā 1 stundu.
- Tad 10 minūtes atdzesē, neizņemot no krāsns un horizontāli sagriež 2 kārtās.
- Pamata kārtu pārklāj ar iebiezināto pienu un pāri liek otru biskvītu.
- Garnējums: Nelielā katliņā uzvāra saldo krējumu un izkausē tajā šokolādi.
- Masu pārklāj pār kūkas virsmu un pārkaisa ar riekstiem.
- Ievieto ledusskapī uz 4 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!