Sastāvdaļas
- 45 g saldā krējuma (35%)
- 15 g cukura
- 20 g piena
- 1/5 olas dzeltenuma
- 5 g riekstu kodoli
- 2 g želatīna
Pagatavošana
- Saputotam krējumam pievieno olu un pienu, izšķīdinātu želatīnu un apgrauzdētus riekstus, izmaisa.
- Sapilda traukos, ļauj sarecēt.
- Grezno ar riekstiem.
- Riekstu kodolus uz pannas cepeškrāsnī nedaudz apgrauzdē.
- Pēc tam noberž miziņu un sasmalcina.
- Ja vēlas, sasmalcinātos riekstus ar cukuru karamelizē. Uz pannas ber riekstus un cukuru (uz 20 g riekstu 5 g cukura), maisot karsē līdz cukurs izkūst, kļūst brūngans.
- Pēc tam atdzesē un saberž.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!