Sastāvdaļas
- 5 olas
- 125 g cukura
- 1 citrona rīvēta miziņa
- 120 g kviešu miltu
- 12 tējkarotes cepamā pulvera
- 100 g sviesta
- rīvmaize
Pildījums:
- 6 olu dzeltenumi
- 100 g cukura (papildus vēl 6 ēdamkarotes)
- 650 g melnas, stipras kafijas ar pienu
- 5 - 10 g želatīna
- 550 g saldā krējuma
- vanilīns
Papildus:
- valrieksti
- medus
- brendijs
Pagatavošana
- Biskvīts: Ar elektrisko putotāju sakuļ olas, cukuru un pievieno citrona miziņas.
- Rūpīgi maisot, pakāpeniski pievieno miltus, cepamo pulveri un izkausētu sviestu.
- Mīklu ieklāj kūkas formā, kas nedaudz ietaukota ar sviestu un pārkaisīta ar rīvmaizi un cep 180°C temperatūrā 30 - 35 minūtes.
- Pildījums: Nelielā katliņā 6 ēdamkarotes cukura rūpīgi sajauc ar olu dzeltenumiem, pievieno kafiju un karsē vidēji lielā karstumā, nepieļaujot uzvārīšanos.
- Kad masa sabiezējusi, noņem to no karstuma un pievieno uzbriedinātu želatīnu, maisa līdz masa pilnībā atdzisusi.
- Pievieno saldo krējumu, cukuru un vanilīnu, rūpīgi samaisa. Novieto vēsā vietā atdzesēties.
- Garnējums: Riekstus sasmalcina un sajauc ar medu.
- Atdzesēto biskvītu sagriež horizontāli 3 daļās un pamata kārtu uzliek uz servējamā šķīvja.
- Pārklāj to ar 1/3 kafijas krēmu un pārlej ar nelielu daudzumu brendija.
- Nākamo kārtu arī pārklāj ar kafijas krēmu un pārkaisa ar 1/3 daļu riekstiem.
- Klāj trešo kārtu un tortes virskārtu un malas apziež ar atlikušo krēma daudzumu un riekstiem.
- Torti var rotāt ar kafijas pupiņām, maltu kafiju, šokolādes skaidiņām vai augļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!