Riekstu – kafijas kārtainā torte

Riekstu – kafijas kārtainā torte Foto: Riekstu – kafijas kārtainā torte

Sastāvdaļas

  • 5 olas
  • 125 g cukura
  • 1 citrona rīvēta miziņa
  • 120 g kviešu miltu
  • 12 tējkarotes cepamā pulvera
  • 100 g sviesta
  • rīvmaize

Pildījums:

  • 6 olu dzeltenumi
  • 100 g cukura (papildus vēl 6 ēdamkarotes)
  • 650 g melnas, stipras kafijas ar pienu
  • 5 - 10 g želatīna
  • 550 g saldā krējuma
  • vanilīns

Papildus:

  • valrieksti
  • medus
  • brendijs

Pagatavošana

  1. Biskvīts: Ar elektrisko putotāju sakuļ olas, cukuru un pievieno citrona miziņas.
  2. Rūpīgi maisot, pakāpeniski pievieno miltus, cepamo pulveri un izkausētu sviestu.
  3. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas nedaudz ietaukota ar sviestu un pārkaisīta ar rīvmaizi un cep 180°C temperatūrā 30 - 35 minūtes.
  4. Pildījums: Nelielā katliņā 6 ēdamkarotes cukura rūpīgi sajauc ar olu dzeltenumiem, pievieno kafiju un karsē vidēji lielā karstumā, nepieļaujot uzvārīšanos.
  5. Kad masa sabiezējusi, noņem to no karstuma un pievieno uzbriedinātu želatīnu, maisa līdz masa pilnībā atdzisusi.
  6. Pievieno saldo krējumu, cukuru un vanilīnu, rūpīgi samaisa. Novieto vēsā vietā atdzesēties.
  7. Garnējums: Riekstus sasmalcina un sajauc ar medu.
  8. Atdzesēto biskvītu sagriež horizontāli 3 daļās un pamata kārtu uzliek uz servējamā šķīvja.
  9. Pārklāj to ar 1/3 kafijas krēmu un pārlej ar nelielu daudzumu brendija.
  10. Nākamo kārtu arī pārklāj ar kafijas krēmu un pārkaisa ar 1/3 daļu riekstiem.
  11. Klāj trešo kārtu un tortes virskārtu un malas apziež ar atlikušo krēma daudzumu un riekstiem.
  12. Torti var rotāt ar kafijas pupiņām, maltu kafiju, šokolādes skaidiņām vai augļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes