Sastāvdaļas
- 125 g mizotu zemesriekstu
- 4 olu baltumi (istabas temperatūrā)
- 250 g pūdercukura
- daži pilieni vaniļas ekstrakta
- 1/2 tējkarote etiķa
- 450 g svaigas/saldētas avenes
- 150 ml saldā krējuma
- 4-5 ēdamkarotes pūdercukura
Garnējumam:
- pūdercukurs
- šokolāde
Pagatavošana
- Ietauko divas 20 cm lielas kūku formas un pamatni pārklāj ar cepamo papīru.
- Apgrauzdē zemesriekstus aptuveni 10 minūtes 190°C temperatūrā.
- Tad atdzesē tos un sasmalcina virtuves kombainā.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus līdz tie kļūst stingri.
- Pakāpeniski olu baltumiem pievieno pūdercukuru, vaniļas ekstraktu un etiķi.
- Olu baltumu masai pievieno sasmalcinātos zemesriekstus un rūpīgi iecilā tos.
- Iegūto masu sadala un ieklāj iepriekš sagatavotajās kūku formās.
- Liek cepties aptuveni 30-40 minūtes vai līdz bezē masa ir uzpūtusies un stingra.
- Kad tā gatava, tad novieto to atdzesēties.
- Aveņu mērce: Pusi no avenēm sasmalcina virtuves kombainā un iegūto masu ielej bļodiņā.
- Masai pievieno 4-5 ēdamkarotes pūdercukura, rūpīgi samaisa.
- Pildījumam: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu ar cukuru (pēc garšas).
- Pārklāj putukrējumu pār vienu bezē biskvītu un izkārto atlikušās avenes.
- Liek pāri otru bezē biskvītu un pārber to ar pūdercukuru un šokolādes skaidiņām.
- Torti pasniedz ar aveņu mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!