Riekstu – aveņu bezē torte

Riekstu – aveņu bezē torte Foto: Riekstu – aveņu bezē torte

Sastāvdaļas

  • 125 g mizotu zemesriekstu
  • 4 olu baltumi (istabas temperatūrā)
  • 250 g pūdercukura
  • daži pilieni vaniļas ekstrakta
  • 1/2 tējkarote etiķa
  • 450 g svaigas/saldētas avenes
  • 150 ml saldā krējuma
  • 4-5 ēdamkarotes pūdercukura
Garnējumam:
  • pūdercukurs 
  • šokolāde

Pagatavošana

  1. Ietauko divas 20 cm lielas kūku formas un pamatni pārklāj ar cepamo papīru.
  2. Apgrauzdē zemesriekstus aptuveni 10 minūtes 190°C temperatūrā.
  3. Tad atdzesē tos un sasmalcina virtuves kombainā.
  4. Ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus līdz tie kļūst stingri.
  5. Pakāpeniski olu baltumiem pievieno pūdercukuru, vaniļas ekstraktu un etiķi.
  6. Olu baltumu masai pievieno sasmalcinātos zemesriekstus un rūpīgi iecilā tos.
  7. Iegūto masu sadala un ieklāj iepriekš sagatavotajās kūku formās.
  8. Liek cepties aptuveni 30-40 minūtes vai līdz bezē masa ir uzpūtusies un stingra.
  9. Kad tā gatava, tad novieto to atdzesēties.
  10. Aveņu mērce: Pusi no avenēm sasmalcina virtuves kombainā un iegūto masu ielej bļodiņā.
  11. Masai pievieno 4-5 ēdamkarotes pūdercukura, rūpīgi samaisa.
  12. Pildījumam: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu ar cukuru (pēc garšas).
  13. Pārklāj putukrējumu pār vienu bezē biskvītu un izkārto atlikušās avenes.
  14. Liek pāri otru bezē biskvītu un pārber to ar pūdercukuru un šokolādes skaidiņām.
  15. Torti pasniedz ar aveņu mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes