Sastāvdaļas
- 2 glāzes miltu
- 1 bundža vārīta iebiezinātā piena
- 2 olas
- 120 g cukura
- 100 g sviesta
- 100 g riekstu (pēc izvēles)
- 2 ēdamkarotes augu eļļas (formiņu ieziešanai)
- 1/3 tējkarotes sodas
- 1/3 tējkarotes etiķa
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- Sviestu (istabas temperatūrā) samīca ar cukuru, pievieno sāli.
- Olas sakuļ un pievieno sviesta maisījumam.
- Sodu dzēš ar etiķi, pievieno olām un sviestam - sajauc.
- Miltus izsijā, pievieno sviesta maisījumam, kārtīgi sajauc mīklu.
- Mīklai jābūt elastīgai.
- Cepumu formiņas ieziež ar eļļu.
- Ar mitrām rokām, mazus mīklas gabaliņus liek formiņās.
- Cep, kamēr kļūst zeltaini - brūni.
- Ar nazi nogriež nelīdzenās riekstu pusīšu maliņas.
- Riekstu pusītes pilda ar vārītu iebiezināto pienu.
- Pirms pasniegšanas, cepumus patur 20-30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!