Sastāvdaļas
- 225 g miltu
- 100 g maltu mandeļu
- 130 g saldkrējuma sviesta
- 80 g pūdercukura
- 1 olas dzeltenums
- 2 - 3 pilieni mandeļu ekstrakta
Pildījumam:
- 4 olas
- 100 g pūdercukura
- 500 g „Ricotta” siera
- 1 citrona sula un miziņas
- 2 glāzes miltu
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 150 g žāvētu augļu
- 100 g maltu mandeļu
- mandeļu skaidiņas (dekorēšanai)
Pagatavošana
- Virtuves kombainā sajauc miltus, pūdercukuru, mandeles un sviestu.
- Tad pievieno olas dzeltenumu un mandeļu ekstraktu, samaisa viendabīgā masā.
- 24 - 26 cm lielu kūkas formu viegli ietauko ar sviestu un pārkaisa ar miltiem.
- Mīklu ieklāj sagatavotajā kūkas formā.
- Pildījums: Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu dzeltenumus, vaniļas cukuru un pūdercukuru ar elektrisko putotāju saputo.
- Pievieno „Ricotta” sieru, citrona sulu un miziņas. Samaisa un pievieno miltus.
- Tad pievieno žāvētos augļus, maltās mandeles un visu samaisa viendabīgā masā.
- Olu baltumus ar elektrisko putotāju saputo stingrā masā un rūpīgi iecilā pildījuma masā.
- Pildījumu pārklāj pār mīklu un pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.
- Liek cepties 170°C temperatūrā 1 stundu un 30 minūtes līdz tumši zeltainai krāsai.
- Gatavo kūku atdzesē un ievieto ledusskapī uz 2 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!