„Ricotta” siera – mandeļu kūka

„Ricotta” siera – mandeļu kūka Foto: „Ricotta” siera – mandeļu kūka

Sastāvdaļas

  • 225 g miltu
  • 100 g maltu mandeļu
  • 130 g saldkrējuma sviesta
  • 80 g pūdercukura
  • 1 olas dzeltenums
  • 2 - 3 pilieni mandeļu ekstrakta

Pildījumam:

  • 4 olas
  • 100 g pūdercukura
  • 500 g „Ricotta” siera
  • 1 citrona sula un miziņas
  • 2 glāzes miltu
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 150 g žāvētu augļu
  • 100 g maltu mandeļu
  • mandeļu skaidiņas (dekorēšanai)

Pagatavošana

  1. Virtuves kombainā sajauc miltus, pūdercukuru, mandeles un sviestu.
  2. Tad pievieno olas dzeltenumu un mandeļu ekstraktu, samaisa viendabīgā masā.
  3. 24 - 26 cm lielu kūkas formu viegli ietauko ar sviestu un pārkaisa ar miltiem.
  4. Mīklu ieklāj sagatavotajā kūkas formā.
  5. Pildījums: Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu dzeltenumus, vaniļas cukuru un pūdercukuru ar elektrisko putotāju saputo.
  6. Pievieno „Ricotta” sieru, citrona sulu un miziņas. Samaisa un pievieno miltus.
  7. Tad pievieno žāvētos augļus, maltās mandeles un visu samaisa viendabīgā masā.
  8. Olu baltumus ar elektrisko putotāju saputo stingrā masā un rūpīgi iecilā pildījuma masā.
  9. Pildījumu pārklāj pār mīklu un pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.
  10. Liek cepties 170°C temperatūrā 1 stundu un 30 minūtes līdz tumši zeltainai krāsai.
  11. Gatavo kūku atdzesē un ievieto ledusskapī uz 2 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes