Rausīši „Zaķīši”

Rausīši „Zaķīši” Foto: Rausīši „Zaķīši”

Sastāvdaļas

  • 3 tases miltu
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 iepakojums sausā rauga
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 ola
  • 1 tase skābā krējuma
  • 1/4 glāzes ūdens
  • 2 ēdamkarotes sviesta

Pagatavošana

  1. Mazā katlā liek sviestu, skābo krējumu, samaisa ar ūdeni, karsē uz mazas uguns, bet neuzvāra!
  2. Bļodā izsijā miltus, iesit olu, samaisa ar atlikušajām sastāvdaļām un atdzisušu skābā krējuma masu.
  3. Samīca mīklu tik ilgi, kamēr tā vairs nelīp pie rokām.
  4. Miklai ļauj "atpūsties" un uzrūgt(vismaz divreiz vairāk).
  5. Mīklu sadala vienādās daļās.
  6. No mīklas izveido bumbiņas, ar šķērēm izveido zaķiem ausis.
  7. Rausīšus liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, ar zobu bakstāmo iesmiņu izveido zaķiem acis.
  8. Cep 190°C temperatūrā, 15 minūtes, kamēr rausīši kļūst zeltaini.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes