Rauga vafeles

Rauga vafeles Foto: Rauga vafeles

Sastāvdaļas

  • 250 g kviešu miltu
  • 50 g cukura
  • rīvētu citrona miziņu
  • šķipsniņa sāls
  • 1/2 paciņa sausā rauga
  • 125 g sviesta
  • 3 olu dzeltenumi
  • 1 olas baltums
  • 1/4 l piena
  • cukurs
  • kanēlis

Pagatavošana

  1. Miltus izsijā, pievieno cukuru, citrona miziņu, šķipsniņu sāls, raugu un samaisa.
  2. Vidu izveido bedrīti un ielej izkausētu sviestu, sakultas olas un siltu pienu.
  3. Mīklu kuļ tik ilgi, kamēr tā sāk mest burbuļus. Tad trauku pārklāj ar marli vai drānu un noliek un 30 minūtēm, lai mīkla uzrūgst.
  4. Sakarsē vafeļu pannu, virsmu pārziež ar mīklu un cep apmēram 5 minūtes.
  5. Vafeles pirms pasniegšanas pārkaisa ar cukuru un kanēli.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes