Sastāvdaļas
- 250 ml piena
- 3,5 glāzes miltu
- 1 ola
- 40 g sviesta
- 1 tējkarote sāls
- 2 tējkarotes cukura
- 1 tējkarote sausā rauga
Pildījumam:
- 2 vistu kājiņas
- 1 cieti vārīta ola
- sāls, pipari pēc garšas
- dilles
- sezama sēkliņas
- 1 ola pārziešanai
Pagatavošana
- Bļodā izsijā glāzi miltu, pievieno raugu - kārtīgi samaisa.
- Ja izmantojat raugu, kuru iepriekš jāuzbriedina, izšķīdiniet to siltā pienā.
- Maisot, tievā strūkliņā pielej siltu pienu, samaisa.
- Sviestu izkausē, samaisa ar sāli, cukuru un olu.
- Pievieno miltu masai, pakāpeniski pievieno vēl izsijātus miltus, samīca mīklu.
- Mīklu pārliek bļodā, kas ietaukota ar augu eļļu, uzklāj drānu, noliek siltā vietā uz 1 stundu.
- Gatavo pildījumu - vistu kājiņas izvāra, novelk ādu, izņem kaulus, gaļu sasmalcina virtuves kombainā.
- Pievieno sāli, piparus pēc garšas, rīvētu vārītu olu, 2-3 ēdamkarotes buljona, kurā vārījās vistas gaļa.
- Uzrūgušu mīklu samīca, sadala gabaliņos, izrullē aplīšus, vidū liek mazliet pildījuma.
- Kārtīgi aiztaisa, veidojot pīrādziņus.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru, izkārto pīrādziņus ar šuvēm uz leju.
- Krāsni uzkarsē līdz 30°C temperatūrai, liek pīrādziņus nostāvēties uz 20 minūtēm.
- Tad pīrādziņus noziež ar sakultu olu, uzkaisa sezama sēkliņas.
- Krāsni uzkarsē līdz 180-200°C temperatūrai, cep pīrādziņus, kamēr tie paliek zeltaini.
- Gatavus pīrādziņus atdzesē uz restītēm, pārklātus ar drānu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!