Sastāvdaļas
Mīklai:
- 11 g sausā rauga
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote sāls
- 3-4 ēdamkarotes augu eļļas
- 500 ml ūdens
Pildījumam:
- 500 g kartupeļu
- 2 lieli sīpoli
- sāls, pipari
Pagatavošana
- Siltā, vārītā ūdenī izšķīdina raugu, cukuru un sāli.
- Pievieno augu eļļu un miltus, samīca ne pārāk biezu mīklu.
- Mīklu noliek siltā vietā, lai uzrūgst, uz 20-30 minūtēm.
- Kartupeļus izvāra, samīca biezenī.
- Sīpolus sakapā un apcep.
- Apceptos sīpolus un garšvielas pievieno kartupeļu biezenim, samaisa.
- Mīklu sadala nelielos gabaliņos, saplacina ar rokām.
- Uz katra mīklas plācenīša liek pildījumu, aizspiež ciet, veidojot pīrādziņus.
- Šādi rīkojas ar visu mīklu.
- Pīrādziņus cep sakarsētā pannā, augu eļļā, no abām pusēm, kamēr parādās garoziņa.
- Pasniedz karstus.
- Ja vēlas, pīrādziņus var cept arī krāsnī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!