Sastāvdaļas
● 500 g maltās vistas gaļas
● 3 l vistas buljona
● 1 liels sīpols
● 1 vidēja lieluma burkāns
● 2 lieli tomāti
● 1/2 glāzes rīsu
● 3 vidēja lieluma kartupeļi
● 2 ķiploka daiviņas
● 4-5 nelieli, sālīti gurķi
● augu eļļa
● dilles, pētersīļi
● sāls
● pipari
● lauru lapas
Pagatavošana
- Sālītos gurķus nomizo, miziņas liek vistas buljonā, kopā ar diļļu kātiem un pētersīļiem (bez lapiņām).
- Visu vāra 8-10 minūtes, tad kātus izņem.
- Buljonā liek sīki sagrieztus kartupeļus, noskalotus rīsus.
- Pannā, augu eļļā, cep sīpolu un rīvētu burkānu, pievieno sīki sagrieztus tomātus, gurķus - pastāvīgi maisot, sutina 10 minūtes.
- Tiklīdz katls ar kartupeļiem sāk burbuļot, veido mazas frikadelītes no vistas gaļas un liek katlā.
- 5 minūtes pirms gatavošanas beigām, katlā liek apceptos dārzeņus, pēc garšas pievieno sāli, piparus, ķiplokus.