Sastāvdaļas
Mīklai:
- 150 g sviesta
- 150 g baltās šokolādes
- 140 g miltu
- 1/2 tējkarote cepamā pulvera
- 2 olas
- 100 g smalkā cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
Kokosriekstu krēmam:
- 200 g krēmsiera
- 130 g pūdercukura
- 100 g kokosriekstu skaidiņu
- 1 - 2 ēdamkarotes ruma
Dekorēšanai:
- 100 g kokosriekstu skaidiņu
Pagatavošana
- Izkausē balto šokolādi ar sviestu ūdens peldē. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
- Tikmēr izsijā cepamo pulveri ar miltiem.
- Olas ar cukuru un vaniļas cukuru sakuļ, līdz masa kļūst gaisīga un tilpums ir divkāršojies.
- Sausās sastāvdaļas pakāpeniski samaisa ar olu maisījumu.
- Pievieno pamazām izkausēto baltās šokolādes maisījumu un labi samaisa kopā.
- Saliek uz cepešpannas gofrētā papīra groziņus.
- Sapilda tos ar mīklas masu un cep uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes.
- Izņem kūciņas no krāsns un ļauj atdzist pirms pārklāšanas ar krēmu.
- Krēms: Krēmsieru ar pūdercukuru, kokosriekstu skaidiņām un mazliet ruma samaisa.
- Iepilda kokosa krēmu dekorēšanas maisiņā ar gludu sprauslu un pārklāj katru kūciņu ar krēma uzkalniņu.
- Piepilda bļodu ar kokosriekstu skaidiņām un uzmanīgi tajās iemērc katru kūciņu.
- Pirms pasniegšanas kūciņas 1 - 2 stundas patur ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!