Rabarberu plātsmaize

Rabarberu plātsmaize Foto: russianfood.com

Sastāvdaļas

  • 100 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 2 olas
  • 100 g miltu
  • 1 naža gals cepamā pulvera
  • citrona miziņa
  • cukuroti rabarberi
  • putukrējums

Vaniļas krēmam:

  • 1/4 l piena
  • 2 olas
  • 25 g miltu
  • 1 ēd.k. kartupeļu cietes
  • 100 g cukura
  • 200 g sviesta

Pagatavošana

  1. Sviestu ar cukuru saputo, pieliek sakultas olas un miltus, cepamo pulveri un sarīvētu citrona miziņu.
  2. Iepilda veidnē, cep apmēram 20-25 minūtes.
  3. Aukstu pārziež ar vaniļas krēmu, ko noklāj ar cukurotiem rabarberiem, t.i. sagrieztus rabarberus iepriekš aplej ar karstu cukura sīrupu (uz 1 l ūdens ņem 500 g cukura).
  4. Virs rabarberiem liek pikām putukrējumu.
  5. Vaniļas krēma pagatavošana: pienu uzvāra, pieliek kopā ar miltiem sakultas olas, cieti un cukuru.
  6. Karsē ūdens peldē, līdz masa sabiezē.
  7. Aukstam piejauc saputotu sviestu.
  8. Sviestam ar krēmu jābūt vienādā temperatūrā, pretējā gadījumā krēms saies "ziedos".
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes