Sastāvdaļas
- 100 g sviesta
- 100 g cukura
- 2 olas
- 100 g miltu
- 1 naža gals cepamā pulvera
- citrona miziņa
- cukuroti rabarberi
- putukrējums
Vaniļas krēmam:
- 1/4 l piena
- 2 olas
- 25 g miltu
- 1 ēd.k. kartupeļu cietes
- 100 g cukura
- 200 g sviesta
Pagatavošana
- Sviestu ar cukuru saputo, pieliek sakultas olas un miltus, cepamo pulveri un sarīvētu citrona miziņu.
- Iepilda veidnē, cep apmēram 20-25 minūtes.
- Aukstu pārziež ar vaniļas krēmu, ko noklāj ar cukurotiem rabarberiem, t.i. sagrieztus rabarberus iepriekš aplej ar karstu cukura sīrupu (uz 1 l ūdens ņem 500 g cukura).
- Virs rabarberiem liek pikām putukrējumu.
- Vaniļas krēma pagatavošana: pienu uzvāra, pieliek kopā ar miltiem sakultas olas, cieti un cukuru.
- Karsē ūdens peldē, līdz masa sabiezē.
- Aukstam piejauc saputotu sviestu.
- Sviestam ar krēmu jābūt vienādā temperatūrā, pretējā gadījumā krēms saies "ziedos".
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!