Rabarberu kūka angļu gaumē

Rabarberu kūka angļu gaumē Foto: Rabarberu kūka angļu gaumē

Sastāvdaļas

  • 1/2 l cukura sīrupa
  • uzkarsēta rabarberu ar visu mizu
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 1/2 glāzes miltu
  • 1 naža gals sāls
  • 1 1/2 glāzes piena
  • 2 - 3 ēdamkarotes sviesta

Pagatavošana

  1. Miltus kopā ar cepamo pulveri un sali izsijā uz dēļa vai trauka, ar pirkstu galiem izberž sviestu un kopa ar pienu izveido mīklu.
  2. To liek uz dēļa, kas apkaisīts ar miltiem, un sadala 4 vienlīdzīgās daļās.
  3. Izveido 4 apaļus plācenīšus apmēram 1 cm biezuma.
  4. Katram plācenītim vidū uzliek rabarberus, mīklas malas saceļ uz augšu, plācenīti iesien ar miltiem apkaisīta tīrā lupatiņa un slēgtā katliņā verdošā ūdenī vāra 20 - 25 minūtes.
  5. Plācenīšus var arī sautējamā katliņā sautēt 30 - 35 minūtes.

Pasniedz ar rabarberu mērci, sīrupu vai svaigu krējumu. Piezīme: kūkas vārīšanai var izmantot cukura sīrupu, kurā vārījās rabarberi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes