Sastāvdaļas
- 1/2 l cukura sīrupa
- uzkarsēta rabarberu ar visu mizu
- 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1 1/2 glāzes miltu
- 1 naža gals sāls
- 1 1/2 glāzes piena
- 2 - 3 ēdamkarotes sviesta
Pagatavošana
- Miltus kopā ar cepamo pulveri un sali izsijā uz dēļa vai trauka, ar pirkstu galiem izberž sviestu un kopa ar pienu izveido mīklu.
- To liek uz dēļa, kas apkaisīts ar miltiem, un sadala 4 vienlīdzīgās daļās.
- Izveido 4 apaļus plācenīšus apmēram 1 cm biezuma.
- Katram plācenītim vidū uzliek rabarberus, mīklas malas saceļ uz augšu, plācenīti iesien ar miltiem apkaisīta tīrā lupatiņa un slēgtā katliņā verdošā ūdenī vāra 20 - 25 minūtes.
- Plācenīšus var arī sautējamā katliņā sautēt 30 - 35 minūtes.
Pasniedz ar rabarberu mērci, sīrupu vai svaigu krējumu. Piezīme: kūkas vārīšanai var izmantot cukura sīrupu, kurā vārījās rabarberi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!