Sastāvdaļas
- 200 g pupiņu
- 1,5 l ūdens
- 2 sagriezti burkāni
- 1-2 sagrieztas paprikas
- 2 tomāti
- 2 smalki sagriezti sīpoli
- 1 čili pipars
- 4-5 svaigas piparmētru lapiņas (var izmantot arī kaltētas)
- 2 ēdamkarotes eļļas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Iemērciet pupiņas ūdenī un atstājiet uz nakti lai mirkst.
- Nākošajā rītā nokāsiet ūdeni, ielieciet pupiņas Delimano katlā, pievienojiet svaigu ūdeni, uzlieciet vāku un uzvāriet.
- Pēc garšas pievienojiet sāli.
- Vāriet uz lēnas uguns apmēram 1 stundu vai līdz brīdim, kad pupiņas kļuvušas mīkstas.
- Lielākā Delimano katlā uzkarsējiet eļļu un viegli apcepiet sīpolu un burkānus, apmēram 5-10 minūtes, tos neapbrūninot.
- Pievienojiet pupiņām papriku.
- Noņemiet miziņu 2 tomātiem (svaigiem vai konservētiem) un arī tos pievienojiet zupai, kopā ar piparmētru lapiņām.
- Vāriet zupu uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes. Recepte tapusi sadarbībā ar DELIMANO
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!