Sastāvdaļas
- 1 ēdamkarote eļļas
- 200 g kūpinātas desas
- 1 sīpols
- 1 ēdamkarote saspiesta ķiploka
- 1 burkāns
- 1 selerijas kāts
- 1 tējkarote kaltēta bazilika
- 3 glāzes buljons
- 1 mazā konservu kārba tomātu savā sulā
- 100 g kaltētu sarkano pupiņu
- 1 glāze makaronu
- sāls
- malti melnie pipari
Pagatavošana
- Pupiņas izmērcē ūdenī 7 - 9 stundas, tad ūdeni nolej, pupiņām uzlej svaigu ūdeni un vāra 30 - 45 minūtes, nokāš.
- Desu sagriež nelielos gabaliņos un apmēram 5 minūtes apcep sakarsētā eļļā.
- Sīpolu sasmalcina, burkānu un selerijas kātu sagriež ripiņās.
- Sīpolu, burkānu, selerijas kātu, saspiesto ķiploku un kaltēto baziliku ieber katlā un maisot cep 10 minūtes.
- Visu pārlej ar vistas buljonu, pievieno konservētos tomātus un pupiņas un vāra 10 minūtes.
- Pieber makaronus un vāra, līdz tie gatavi.
- Beigās pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!