Sastāvdaļas
- 450 kaltēto balto pupiņu
- 3 baltmaizes šķēles
- 1 glāze piena
- 2 ēdamkarotes miltu
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 olas
- sāls pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
- baltmaizes rīvmaize panēšanai
- eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Pupiņas pārlej ar ūdeni mērcē 7 - 10 stundas.
- Ūdeni nolej, pupiņas ieber katlā, pārlej ar svaigu ūdeni un vāra 30 - 45 minūtes, nokāš.
- Pupiņas kopā ar pienā izmērcētu baltmaizi un nomizotam ķiploka daiviņām samaļ gaļas maļamajā mašīnā, pieliek olas, piemīca miltus, pieliek sali un piparus pēc garšas.
- Ļauj pastāvēt 30 minūtes.
- Veido kotletītes, apvārta rīvmaizē un cep sakarsētā pannā zeltaini brūnas no abām pusēm.
- Pasniedz ar kartupeļu biezeni.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!