Pupiņu biezzupa ar skābētiem kāpostiem

Pupiņu biezzupa ar skābētiem kāpostiem Foto: Pupiņu biezzupa ar skābētiem kāpostiem

Sastāvdaļas

  • 4 l liellopu gaļas buljona (var vārīt arī ūdenī)
  • 1,5 glāzes balto pupiņu
  • 1/2 l burka skābētu kāpostu
  • 150 g aso desiņu
  • 1 liels burkāns
  • 1 liels sīpols
  • 3-4 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • augu eļļa
  • sāls, pipari, malta paprika, lauru lapa, kaltētas dilles un pētersīļi

Pagatavošana

  1. Pupiņas iemērc uz nakti ūdenī.
  2. Uzvāra liellopu gaļas buljonu, pievieno izmērcētas pupiņas.
  3. Kāpostus sutina augu eļļā, uz lielas uguns, pielej kāpostu sulu, garšvielas, ķiplokus, pannai uzliek vāku, turpina sutināt uz vidējas uguns, 30 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.
  4. Sutinātajiem kāpostiem pievieno ceptus sīpolus un burkānus - samaisa.
  5. 5 minūtes, pirms gatavošanas beigām, pievieno tomātu pastu.
  6. Sutinātos kāpostus liek katlā pie pupiņām, pievieno sagrieztas asās desiņas.
  7. Turpina vārīt 15 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes