Sastāvdaļas
Gaišajai mīklai:
- 140 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- naža gals vanilīna
- 70 g cukura
- 1 ola
- 115 ml piena
- 40 ml augu eļļas
Tumšajai mīklai:
- 125 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 15 g kakao pulvera
- naža gals vanilīna
- 70 g cukura
- 1 ola
- 115 ml šķīstošās kafijas
- 40 ml augu eļļas
Pagatavošana
- Gatavo gaišo mīklu - vienā bļodā samaisa visas šķidrās sastāvdaļas, citā bļodā - sausās.
- Samaisa sausās sastāvdaļas ar šķidrajām, ātri sakuļ.
- Tādā pat veidā gatavo tumšo mīklu.
- Divos konditorejas maisiņos liek 2 ēdamkarotes katras mīklas.
- Atlikušo mīklu liek ietaukotās kēksu veidnēs, aizpildot 3/4, ar konditorejas maisiņiem uztaisa punktiņus.
- Cep 180°C temperatūrā, 20-25 minūtes, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs!
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!