Punktainie kēksiņi

Punktainie kēksiņi Foto: Punktainie kēksiņi

Sastāvdaļas

Gaišajai mīklai:

  • 140 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • naža gals vanilīna
  • 70 g cukura
  • 1 ola
  • 115 ml piena
  • 40 ml augu eļļas

Tumšajai mīklai:

  • 125 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 15 g kakao pulvera
  • naža gals vanilīna
  • 70 g cukura
  • 1 ola
  • 115 ml šķīstošās kafijas
  • 40 ml augu eļļas

Pagatavošana

  1. Gatavo gaišo mīklu - vienā bļodā samaisa visas šķidrās sastāvdaļas, citā bļodā - sausās.
  2. Samaisa sausās sastāvdaļas ar šķidrajām, ātri sakuļ.
  3. Tādā pat veidā gatavo tumšo mīklu.
  4. Divos konditorejas maisiņos liek 2 ēdamkarotes katras mīklas.
  5. Atlikušo mīklu liek ietaukotās kēksu veidnēs, aizpildot 3/4, ar konditorejas maisiņiem uztaisa punktiņus.
  6. Cep 180°C temperatūrā, 20-25 minūtes, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs!

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes