Pundursīpoliņi apelsīnu marinādē

Pundursīpoliņi apelsīnu marinādē Foto: Pundursīpoliņi apelsīnu marinādē

Sastāvdaļas

  • 1 kg. pundursīpoliņu
  • 50 g. pārtikas jūras sāls
  • 4 zariņi svaiga estragona
  • 600 ml rīsu etiķa vai kāda cita maiga etiķa
  • 1/4 l svaigi spiestas apelsīnu sulas
  • 100 g rozīņu
  • 1 kanēļa miziņa
  • 1 tējkarote krustnagliņu
  • 4 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana

  1. Sīpoliņus applaucē verdošā ūdenī,ļauj kādu brīdi ievilkties.
  2. Pārlej ar aukstu ūdeni un nomizo.
  3. Bļodā samaisa ar sāli un tur aptuveni 6 stundas.
  4. Tad pamatīgi noskalo un notecina.
  5. Noskalo estragonu.
  6. Uzvara etiķi kopā ar 1/4 l ūdens, apelsīnu sulu, rozīnēm, kanēli, krustnagliņām, cukuru un estragonu.
  7. Ieliek tajā sīpoliņus un vāra 2 minūtes.
  8. Sīpoliņus izņem no novārījuma un pilda sterilizētās burkās.
  9. Marinādi vēlreiz uzvāra un pārlej sīpoliņiem.
  10. Burkas uzreiz aizvāko.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes