Sastāvdaļas
- 1 kg. pundursīpoliņu
- 50 g. pārtikas jūras sāls
- 4 zariņi svaiga estragona
- 600 ml rīsu etiķa vai kāda cita maiga etiķa
- 1/4 l svaigi spiestas apelsīnu sulas
- 100 g rozīņu
- 1 kanēļa miziņa
- 1 tējkarote krustnagliņu
- 4 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana
- Sīpoliņus applaucē verdošā ūdenī,ļauj kādu brīdi ievilkties.
- Pārlej ar aukstu ūdeni un nomizo.
- Bļodā samaisa ar sāli un tur aptuveni 6 stundas.
- Tad pamatīgi noskalo un notecina.
- Noskalo estragonu.
- Uzvara etiķi kopā ar 1/4 l ūdens, apelsīnu sulu, rozīnēm, kanēli, krustnagliņām, cukuru un estragonu.
- Ieliek tajā sīpoliņus un vāra 2 minūtes.
- Sīpoliņus izņem no novārījuma un pilda sterilizētās burkās.
- Marinādi vēlreiz uzvāra un pārlej sīpoliņiem.
- Burkas uzreiz aizvāko.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!