Biezpiena bulciņas

Biezpiena bulciņas Foto: Biezpiena bulciņas

Sastāvdaļas

  • 360 g miltu
  • 180 g biezpiena
  • 70 ml piena
  • 120 g cukura
  • 60 g sviesta
  • 2 olas
  • 1 tējkarote rauga
  • rīvēta citrona vai apelsīna miziņa
  • šķipsniņa sāls
  • 1 olas dzeltenums bulciņu pārziešanai

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - siltā pienā izšķīdina raugu, samaisa ar daļu miltiem, cukuru.
  2. Atstāj siltā vietā uz 15-30 minūtēm.
  3. Sviestu sakuļ ar cukuru, olām.
  4. Pievieno caur sietu izberztu biezpienu, rīvētu miziņu, sāli, kārtīgi samaisa.
  5. Rauga maisījumu pielej biezpiena maisījumam - sakuļ.
  6. Pievieno atlikušos miltus, maisa, kamēr mīkla saveļas kamolā.
  7. Mīklu samīca ar rokām uz miltiem nokaisītas virsmas(mīklai jāsanāk mīkstai).
  8. Mīklu pārklāj ar drānu un atstāj siltā vietā uz 1 stundu, lai uzrūgst.
  9. Mīklu sadala vienādos gabalos, izveido bulciņas un liek ietaukotā veidnē.
  10. Vēlreiz uzklāj drānu un patur 20 minūtes.
  11. Krāsni uzkarsē līdz 200 °C temperatūrai.
  12. Bulciņas pārziež ar sakultu olas dzeltenumu un cep 30 minūtes, kamēr tās kļūst sarkanīgas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes