Sastāvdaļas
- 360 g miltu
- 180 g biezpiena
- 70 ml piena
- 120 g cukura
- 60 g sviesta
- 2 olas
- 1 tējkarote rauga
- rīvēta citrona vai apelsīna miziņa
- šķipsniņa sāls
- 1 olas dzeltenums bulciņu pārziešanai
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - siltā pienā izšķīdina raugu, samaisa ar daļu miltiem, cukuru.
- Atstāj siltā vietā uz 15-30 minūtēm.
- Sviestu sakuļ ar cukuru, olām.
- Pievieno caur sietu izberztu biezpienu, rīvētu miziņu, sāli, kārtīgi samaisa.
- Rauga maisījumu pielej biezpiena maisījumam - sakuļ.
- Pievieno atlikušos miltus, maisa, kamēr mīkla saveļas kamolā.
- Mīklu samīca ar rokām uz miltiem nokaisītas virsmas(mīklai jāsanāk mīkstai).
- Mīklu pārklāj ar drānu un atstāj siltā vietā uz 1 stundu, lai uzrūgst.
- Mīklu sadala vienādos gabalos, izveido bulciņas un liek ietaukotā veidnē.
- Vēlreiz uzklāj drānu un patur 20 minūtes.
- Krāsni uzkarsē līdz 200 °C temperatūrai.
- Bulciņas pārziež ar sakultu olas dzeltenumu un cep 30 minūtes, kamēr tās kļūst sarkanīgas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!