Sastāvdaļas
Profitroļiem:
- 150 g sviesta
- 200 ml ūdens
- 1/4 tējkarotes sāls
- 4 olas
- 120 g miltu
Pildījumam:
- 200 g mazsālīta laša
- 200 g krēmsiera
- 4-5 diļļu zariņi
Pagatavošana
- Katlā liek sviestu un sāli, pielej ūdeni, karsē, kamēr sviests ir izkusis.
- Noņem no uguns un iemaisa miltus, tad atkal katlu liek atpakaļ uz uguns un, pastāvīgi maisa, kamēr masa kļūst viendabīga un atlec no katla malām, noņem no uguns.
- Pa vienai pievieno olas, kārtīgi samaisa, pēc katras pievienošanas.
- Mīklu liek konditorejas maisiņā un izspiež mazas bulciņas veidnē, kura izklāta ar cepamo papīru.
- Cep 200°C temperatūrā, 20 minūtes, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
- Gatavus profitroļus izņem no krāsns, atdzesē istabas temperatūrā.
- Gatavo pildījumu - lasi sagriež nelielos gabaliņos.
- Krēmsieru samīca ar dakšiņu, pievieno sakapātas dilles.
- Pievieno lasi un samaisa.
- Katram profitrolim nogriež virsmiņas, piepilda ar pildījumu, virsmiņas uzliek atpakaļ un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!