Profitroļi ar krēmsieru un lasi

Profitroļi ar krēmsieru un lasi Foto: Profitroļi ar krēmsieru un lasi

Sastāvdaļas

Profitroļiem:
  • 150 g sviesta 
  • 200 ml ūdens
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 4 olas
  • 120 g miltu
Pildījumam:
  • 200 g mazsālīta laša
  • 200 g krēmsiera
  • 4-5 diļļu zariņi

Pagatavošana

  1. Katlā liek sviestu un sāli, pielej ūdeni, karsē, kamēr sviests ir izkusis.
  2. Noņem no uguns un iemaisa miltus, tad atkal katlu liek atpakaļ uz uguns un, pastāvīgi maisa, kamēr masa kļūst viendabīga un atlec no katla malām, noņem no uguns. 
  3. Pa vienai pievieno olas, kārtīgi samaisa, pēc katras pievienošanas. 
  4. Mīklu liek konditorejas maisiņā un izspiež mazas bulciņas veidnē, kura izklāta ar cepamo papīru.
  5. Cep 200°C temperatūrā, 20 minūtes, kamēr parādās zeltaina garoziņa. 
  6. Gatavus profitroļus izņem no krāsns, atdzesē istabas temperatūrā.
  7. Gatavo pildījumu - lasi sagriež nelielos gabaliņos.
  8. Krēmsieru samīca ar dakšiņu, pievieno sakapātas dilles.
  9. Pievieno lasi un samaisa.
  10. Katram profitrolim nogriež virsmiņas, piepilda ar pildījumu, virsmiņas uzliek atpakaļ un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes