Sastāvdaļas
- 6 olu dzeltenumi
- 5 ēdamkarotes cukura
- 40 g svaiga rauga
- 3 ēdamkarotes sviesta
- 5 ēdamkarotes pūdercukura
- 1 citrona miziņa
- 200 g piena
- 2,5-3 glāzes miltu
- 2 ēdamkarotes ruma
Pildījumam:
- 200 g vārīta iebiezinātā piena
- 50 g sviesta
Pagatavošana
- Olu dzeltenumus sakuļ ar pūdercukuru un sviestu.
- Raugu iemaisa siltā pienā, pievieno sviestu, izsijātus miltus, rīvētu citrona miziņu - sakuļ mīklu.
- Mīklu uzraudzē siltā vietā 1 stundu.
- Gatavo pildījumu - sakul iebiezināto pienu ar sviestu.
- Mīklu sadala divās daļās, izrullē, bet ne pārāk plānu.
- Ar glāzi viegli iespiež aplīšus, nesadalot mīklu.
- Aplīšu vidū liek pildījumu, virsū liek otru mīklas daļu un izspiež aplīšus, maliņas saspiež.
- Cep eļļā,uz vidējas uguns, no vienas puses, uzliekot pannai vāku, otru pusi cep bez vāka.
- Gataviem pončikiem uzkaisa pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!