Sastāvdaļas
- 120 ml piena
- 1 ēdamkarote miltu
- 1 ēdamkarote cukura
- 17 g rauga
- 300 g margarīna
- 45 g maizes drupaču
- 4 olas
- 220 g cukura
- 1 kg miltu
- 4 tējkarotes vaniļas cukura
- 245 ml piena
- 1 kg atkaulotu plūmju ceturtdaļu
- 210 g miltu
- 115 g sviesta
- 100 g cukura
- 1/2 tējkarote malta kanēļa
Pagatavošana
- Nelielā katliņā uzsilda 120 ml pienu līdz apmēram 38°C temperatūrai, piemaisa 1 ēdamkaroti miltu un 1 ēdamkaroti cukura.
- Noņem katliņu no karstuma un pievieno pienam sadrupinātu raugu.
- Rūpīgi samaisa, pārklāj katliņu ar tīru virtuves dvieli un noliek siltā vietiņā uzrūgt (aptuveni 20-30 minūtes).
- Izkausē margarīnu nelielā katliņa un noliek atdzesēties līdz istabas temperatūrai.
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko dziļu, taisnstūrveida kūkas formu.
- Pārber kūka formas pamatni ar maizes drupačām.
- Virtuves kombainā samaisa olas, 220 g cukura līdz masa ir dzeltena un gaisīga.
- Dziļā bļodā samaisa 1 kg miltu un vaniļas cukuru, pievieno olu maisījumu, iepriekš uzbriedināto raugu un remdeno margarīnu.
- Visu samaisa viendabīgā masā un sāk mīklu mīcīt, pakāpeniski pievienojot 245 ml pienu, vai arī skatīties, cik nepieciešams, līdz mīkla pārstāj lipt pie rokām.
- Turpini mīcīt apmēram 15 minūtes, lai mīklā iekļūtu pēc iespējas vairāk gaisa.
- Rūpīgi ieklāj mīklu iepriekš sagatavotajā formā un pārber to ar plūmēm. Noliek maliņa līdz nepieciešams.
- Vidēja izmēra bļodā sajauc atlikušos miltus, sviestu un 100 g cukura.
- Visu rūpīgi sajauc līdz izveidojas drupačām līdzīga masa.
- Iegūtās drupačas un kanēli pārber pār plūmēm.
- Liek cepties aptuveni 1 stundu vai līdz koka irbulītis,iedurts kūkā, iznāk neaplipis.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!