Poļu plūmju pīrāgs

Poļu plūmju pīrāgs Foto: Poļu plūmju pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 120 ml piena
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 17 g rauga
  • 300 g margarīna
  • 45 g maizes drupaču
  • 4 olas
  • 220 g cukura
  • 1 kg miltu
  • 4 tējkarotes vaniļas cukura
  • 245 ml piena
  • 1 kg atkaulotu plūmju ceturtdaļu
  • 210 g miltu
  • 115 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 1/2 tējkarote malta kanēļa

Pagatavošana

  1. Nelielā katliņā uzsilda 120 ml pienu līdz apmēram 38°C temperatūrai, piemaisa 1 ēdamkaroti miltu un 1 ēdamkaroti cukura.
  2. Noņem katliņu no karstuma un pievieno pienam sadrupinātu raugu.
  3. Rūpīgi samaisa, pārklāj katliņu ar tīru virtuves dvieli un noliek siltā vietiņā uzrūgt (aptuveni 20-30 minūtes).
  4. Izkausē margarīnu nelielā katliņa un noliek atdzesēties līdz istabas temperatūrai.
  5. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko dziļu, taisnstūrveida kūkas formu.
  6. Pārber kūka formas pamatni ar maizes drupačām.
  7. Virtuves kombainā samaisa olas, 220 g cukura līdz masa ir dzeltena un gaisīga.
  8. Dziļā bļodā samaisa 1 kg miltu un vaniļas cukuru, pievieno olu maisījumu, iepriekš uzbriedināto raugu un remdeno margarīnu.
  9. Visu samaisa viendabīgā masā un sāk mīklu mīcīt, pakāpeniski pievienojot 245 ml pienu, vai arī skatīties, cik nepieciešams, līdz mīkla pārstāj lipt pie rokām.
  10. Turpini mīcīt apmēram 15 minūtes, lai mīklā iekļūtu pēc iespējas vairāk gaisa.
  11. Rūpīgi ieklāj mīklu iepriekš sagatavotajā formā un pārber to ar plūmēm. Noliek maliņa līdz nepieciešams.
  12. Vidēja izmēra bļodā sajauc atlikušos miltus, sviestu un 100 g cukura.
  13. Visu rūpīgi sajauc līdz izveidojas drupačām līdzīga masa.
  14. Iegūtās drupačas un kanēli pārber pār plūmēm.
  15. Liek cepties aptuveni 1 stundu vai līdz koka irbulītis,iedurts kūkā, iznāk neaplipis.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes