Sastāvdaļas
Sastāvdaļas apm. piecām ½ l tilpuma burkām:
- 2 kg plūškoka ogu
- 1,5 kg zilo plūmju
- 200 g cukura
- 2 kanēļa miziņas
- 2 anīsa zvaigznītes
- 2 muskata ziedi
- 2 krustnagliņas
Pagatavošana
- Plūškoka ogas noskalo un vai nu noplūc, vai arī ar dakšiņu nobrauka no kātiņiem.
- Uzlej ½ l ūdens un uzvāra.
- Apsegtas vāra vidēji lielā karstumā apm. 3 minūtes, līdz pārplīst miziņas.
- Izspiež caur marli.
- Zilās plūmes noskalo un pārgriež uz pusēm.
- Izņem kauliņus.
- Plūmes katlā sajauc ar cukuru, kanēli, anīsu, muskata ziediem un krustnagliņām.
- Pielej plūškoka ogu sulu.
- Ja plūmes nav pilnīgi apsegtas, pielej vēl ūdeni.
- Visu karsē, līdz sāk vārīties.
- Vāra apm. 5 minūtes.
- Plūmes nedrīkst savārīties pārāk mīkstas.
- Verdošu kompotu pilda ar karstu ūdeni izskalotās burkās.
- Burkas tūlīt aizvāko.
- Šis aromātiskais kompots sevišķi labi garšo pie omletes ar rozīnēm, biezpiena plācenīšiem vai vafelēm. Plūškoka ogas nedrīkst ievākt dzīvas satiksmes ceļu tuvumā.
Uzglabāšanas laiks: aptuveni 1 gads.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!