Plūmju un plūškoka ogu kompots

Plūmju un plūškoka ogu kompots Foto: Plūmju un plūškoka ogu kompots

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas apm. piecām ½ l tilpuma burkām:

  • 2 kg plūškoka ogu
  • 1,5 kg zilo plūmju
  •  200 g cukura
  • 2 kanēļa miziņas
  • 2 anīsa zvaigznītes
  • 2 muskata ziedi
  • 2 krustnagliņas

Pagatavošana

  1. Plūškoka ogas noskalo un vai nu noplūc, vai arī ar dakšiņu nobrauka no kātiņiem.
  2. Uzlej ½ l ūdens un uzvāra.
  3. Apsegtas vāra vidēji lielā karstumā apm. 3 minūtes, līdz pārplīst miziņas.
  4. Izspiež caur marli.
  5. Zilās plūmes noskalo un pārgriež uz pusēm.
  6. Izņem kauliņus.
  7. Plūmes katlā sajauc ar cukuru, kanēli, anīsu, muskata ziediem un krustnagliņām.
  8. Pielej plūškoka ogu sulu.
  9. Ja plūmes nav pilnīgi apsegtas, pielej vēl ūdeni.
  10. Visu karsē, līdz sāk vārīties.
  11. Vāra apm. 5 minūtes.
  12. Plūmes nedrīkst savārīties pārāk mīkstas.
  13. Verdošu kompotu pilda ar karstu ūdeni izskalotās burkās.
  14. Burkas tūlīt aizvāko.
  15. Šis aromātiskais kompots sevišķi labi garšo pie omletes ar rozīnēm, biezpiena plācenīšiem vai vafelēm. Plūškoka ogas nedrīkst ievākt dzīvas satiksmes ceļu tuvumā.

Uzglabāšanas laiks: aptuveni 1 gads.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes