Sastāvdaļas
- 350 g miltu
- 200 g sviesta
- 2 ēdamkarotes pūdercukura
- 2 olu dzeltenumi
- 50 g skābā krējuma
- 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- mazliet sāls
Krēmam:
- 5 olu baltumi
- 2 olu dzeltenumi
- 10 g vaniļas cukura
- 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
- 150 g cukura
- 250 g skābā krējuma
- 1 tējkarote malta kanēļa
- rīvmaize
- 10-12 plūmes
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - miltus, cepamo pulveri, mazliet sāls izsijā bļodā.
- Aukstu sviestu sagriež gabaliņos.
- Kopā ar miltu maisījumu sviestu sasmalcina drupačās.
- Pievieno pūdercukuru, olu dzeltenumus - samīca mīklu.
- Mīklai pievieno skābo krējumu - samaisa.
- Veidni ar noņemamām malām ieziež ar sviestu, uzkaisa miltus, liekos miltus nopurina.
- Mīklu izrullē un liek veidnē, mazliet mīklas atstāj - uzpin mīklas pīnītes.
- Ar mīklas pīnītēm nostiprina pīrāga maliņas.
- Mīklu vairākās vietās sadursta ar dakšiņu.
- Veidni liek ledusskapī uz 20-30 minūtēm.
- Bļodā sakuļ olu baltumus, pakāpeniski pievieno cukuru, sakuļ gaisīgās putās.
- Olu dzeltenumus sakuļ ar skābo krējumu, vaniļas cukuru, kartupeļu cieti - kuļ ar mikseri.
- Visu samaisa ar olu baltumiem.
- Mīklu izņem no ledusskapja, mīklu pārkaisa ar rīvmaizi.
- Plūmes pārgriež uz pusēm, kauliņus izņem, izkārto uz mīklas ar griezuma vietu uz augšu.
- Virsū uzber 1 tējkaroti malta kanēļa, samaisīta ar 2 ēdamkarotēm cukura.
- Virsū pīrāgam vienmērīgi izlīdzina krēmu.
- Cep 180°C temperatūrā, 45-50 minūtes.
- Pīrāga gatavību pārbauda ar koka iesmiņu.
- Pīrāgu atdzesē veidnē 2-3 stundas.
- Atdzesētu pīrāgu izņem no veidnes un pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!