Plūmju pīrāgs „Baltās naktis”

Plūmju pīrāgs „Baltās naktis” Foto: Plūmju pīrāgs „Baltās naktis”

Sastāvdaļas

  • 350 g miltu
  • 200 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura
  • 2 olu dzeltenumi
  • 50 g skābā krējuma
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • mazliet sāls
Krēmam:
  • 5 olu baltumi
  • 2 olu dzeltenumi
  • 10 g vaniļas cukura
  • 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • 150 g cukura
  • 250 g skābā krējuma
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • rīvmaize
  • 10-12 plūmes

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - miltus, cepamo pulveri, mazliet sāls izsijā bļodā.
  2. Aukstu sviestu sagriež gabaliņos.
  3. Kopā ar miltu maisījumu sviestu sasmalcina drupačās.
  4. Pievieno pūdercukuru, olu dzeltenumus  - samīca mīklu.
  5. Mīklai pievieno skābo krējumu - samaisa.
  6. Veidni ar noņemamām malām ieziež ar sviestu, uzkaisa miltus, liekos miltus nopurina.
  7. Mīklu izrullē un liek veidnē, mazliet mīklas atstāj - uzpin mīklas pīnītes.
  8. Ar mīklas pīnītēm nostiprina pīrāga maliņas.
  9. Mīklu vairākās vietās sadursta ar dakšiņu.
  10. Veidni liek ledusskapī uz 20-30 minūtēm.
  11. Bļodā sakuļ olu baltumus, pakāpeniski pievieno cukuru, sakuļ gaisīgās putās.
  12. Olu dzeltenumus sakuļ ar skābo krējumu, vaniļas cukuru, kartupeļu cieti - kuļ ar mikseri.
  13. Visu samaisa ar olu baltumiem.
  14. Mīklu izņem no ledusskapja, mīklu pārkaisa ar rīvmaizi.
  15. Plūmes pārgriež uz pusēm, kauliņus izņem, izkārto uz mīklas ar griezuma vietu uz augšu.
  16. Virsū uzber 1 tējkaroti malta kanēļa, samaisīta ar 2 ēdamkarotēm cukura.
  17. Virsū pīrāgam vienmērīgi izlīdzina krēmu.
  18. Cep 180°C temperatūrā, 45-50 minūtes.
  19. Pīrāga gatavību pārbauda ar koka iesmiņu.
  20. Pīrāgu atdzesē veidnē 2-3 stundas.
  21. Atdzesētu pīrāgu izņem no veidnes un pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes