Plūmju marmelāde

Plūmju marmelāde Foto: Plūmju marmelāde

Sastāvdaļas

  • 800 g plūmju
  • 400 g ievārījuma cukura
  • 2 kanēļa standziņas
  • 2 ēdamkarotes tumšā ruma (pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Plūmes noskalo, nobalnšē, nomizo, izņem kauliņus un sadala mazākos gabaliņos.
  2. Plūmes liek katliņā, pievieno ievārījuma cukuru un kanēļa standziņas, vāra 5 minūtes apmaisot..
  3. Izņem kanēļa standziņas, nosmeļ putas un visu apmaisa.
  4. Pievieno rumu un vēlreiz uzvāra.
  5. Marmelādi lej sterilizētas burkās, aizvāko un uzglabā tumšā, vēsa vieta. 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes