Plūmju kompots ziemai

Plūmju kompots ziemai Foto: Plūmju kompots ziemai

Sastāvdaļas

  • plūmes
  • cukurs

Pagatavošana

  1. Kompota gatavošanai labākas plūmju šķirnes ar stingrāku galu un viegli atdalāmu kauliņu.
  2. Plūmes kompota gatavošanai jāņem īsi pirms pilnīgas gatavības.
  3. Tās noskalo, tad uz vienu momentu ieliek vārošā ūdenī, pēc tam tūliņ pārliek aukstā.
  4. Šās īsās applaucēšanas nolūks ir panākt miziņas sasprēgāšanu, kuru pēc tam bez grūtībām noņem no plūmēm nost.
  5. Lai nomizotās plūmes nepaliktu tumšas, tās jāliek viegli skābā ūdenī.
  6. Nomizotās plūmes sakārto labi iztīrītos sterilizējamos traukos un pārlej ar aukstu sīrupu, kuru pagatavo, ņemot uz 1 l ūdens 500 g cukura.
  7. Ja uz 1 l ūdens ņem vairāk cukura, tad plūmes saceļas trauka augšgalā, bet sīrups paliek apakšā.
  8. Traukus noslēdz un sterilizē 80° C temperatūrā apmēram 1/2 stundu.

Padoms:
”Mirabeles” sagatavo tāpat kā citas plūmes, tikai bez mizošanas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes