Sastāvdaļas
- plūmes
- cukurs
Pagatavošana
- Kompota gatavošanai labākas plūmju šķirnes ar stingrāku galu un viegli atdalāmu kauliņu.
- Plūmes kompota gatavošanai jāņem īsi pirms pilnīgas gatavības.
- Tās noskalo, tad uz vienu momentu ieliek vārošā ūdenī, pēc tam tūliņ pārliek aukstā.
- Šās īsās applaucēšanas nolūks ir panākt miziņas sasprēgāšanu, kuru pēc tam bez grūtībām noņem no plūmēm nost.
- Lai nomizotās plūmes nepaliktu tumšas, tās jāliek viegli skābā ūdenī.
- Nomizotās plūmes sakārto labi iztīrītos sterilizējamos traukos un pārlej ar aukstu sīrupu, kuru pagatavo, ņemot uz 1 l ūdens 500 g cukura.
- Ja uz 1 l ūdens ņem vairāk cukura, tad plūmes saceļas trauka augšgalā, bet sīrups paliek apakšā.
- Traukus noslēdz un sterilizē 80° C temperatūrā apmēram 1/2 stundu.
Padoms:
”Mirabeles” sagatavo tāpat kā citas plūmes, tikai bez mizošanas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!