Sastāvdaļas
- 1 kg plūmju
- 1 kg cukura
- 1 glāze ūdens
Pagatavošana
- Gatavas, bet vēl stingras plūmes applaucē, lai ieplaisātu miziņa, pārliek aukstā ūdenī, lai atdziest, novelk miziņu un, gareniski iegriežot, izņem kauliņus.
- Sagatavo cukura sīrupu un to karstu pārlej plūmēm, atstāj 6 - 8 stundas.
- tad sīrupu nolej, ievāra atkal pārlej plūmēm, atstāj 2 - 4 stundas.
- Tālāk sīrupu kopā ar plūmēm vāra, līdz pēdējās kļūst dzidrākas un grimst sīrupā.
- Gatavu ievārījumu atdzesē burkās.
- Ja plūmes vāra ar miziņu un kauliņiem, tad tās ar adatu vairākās vietās sadursta; applaucē, iegremdējot ar sietu karstā ūdenī, līdz miziņa sāk plaisāt.
- Pārliek aukstā ūdenī, lai atdziest, notecina, pārlej cukura sīrupu un vāra.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!