Plūmju ievārījums

Plūmju ievārījums Foto: Plūmju ievārījums

Sastāvdaļas

  • 1 kg plūmju
  • 1 kg cukura
  • 1 glāze ūdens

Pagatavošana

  1. Gatavas, bet vēl stingras plūmes applaucē, lai ieplaisātu miziņa, pārliek aukstā ūdenī, lai atdziest, novelk miziņu un, gareniski iegriežot, izņem kauliņus.
  2. Sagatavo cukura sīrupu un to karstu pārlej plūmēm, atstāj 6 - 8 stundas.
  3. tad sīrupu nolej, ievāra atkal pārlej plūmēm, atstāj 2 - 4 stundas.
  4. Tālāk sīrupu kopā ar plūmēm vāra, līdz pēdējās kļūst dzidrākas un grimst sīrupā.
  5. Gatavu ievārījumu atdzesē burkās.
  6. Ja plūmes vāra ar miziņu un kauliņiem, tad tās ar adatu vairākās vietās sadursta; applaucē, iegremdējot ar sietu karstā ūdenī, līdz miziņa sāk plaisāt.
  7. Pārliek aukstā ūdenī, lai atdziest, notecina, pārlej cukura sīrupu un vāra.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes