Plovs uzbeku gaumē

Plovs uzbeku gaumē Foto: driverlayer.com

Sastāvdaļas

  • 400 g rīsu
  • 250 g jēra gaļas vai cūku gaļas
  • 100-125 g tauku
  • 500 g burkānu
  • 2-3 sīpoli
  • sāls
  • melnie vai sarkanie pipari

Pagatavošana

  1. Gaļu sagriež nelielos kubveida gabaliņos (10-15 g) un apcep taukos, pielejot mazliet ūdens.
  2. Gaļai jābūt gandrīz mīkstai.
  3. Sīpolus sagriež nelielās ripiņas, pieliek pie gaļas un mazliet apbrūnina.
  4. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves, ieber katlā un sautē 10-15 minūtes. Pēc tam uzkaisa labi daudz sāls un piparu.
  5. Var pieliet mazliet ūdens.
  6. Rūpīgi noskalotus rīsus aplej ar ūdeni un virspusi nolīdzina ar putu karoti.
  7. Kad rīsi uzsūkusi visu ūdeni, izveido nelielu padziļinājumu un pielej 1-2 ēdamkarotes karsta ūdens.
  8. Nekāda gadījumā nedrīkst maisīt.
  9. Pēc tam katlam uzliek vāku.
  10. Plovu vāra 20-25 minūtes, izliek uz lēzena trauka kaudzītē, bet virsū uzliek gaļas gabalus.

Plovu uzbeki pasniedz ar svaigiem salātiem, ko gatavo no tomātiem, sīpoliem vai rutkiem.

  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes