Sastāvdaļas
- 400 g rīsu
- 250 g jēra gaļas vai cūku gaļas
- 100-125 g tauku
- 500 g burkānu
- 2-3 sīpoli
- sāls
- melnie vai sarkanie pipari
Pagatavošana
- Gaļu sagriež nelielos kubveida gabaliņos (10-15 g) un apcep taukos, pielejot mazliet ūdens.
- Gaļai jābūt gandrīz mīkstai.
- Sīpolus sagriež nelielās ripiņas, pieliek pie gaļas un mazliet apbrūnina.
- Burkānus sarīvē uz rupjas rīves, ieber katlā un sautē 10-15 minūtes. Pēc tam uzkaisa labi daudz sāls un piparu.
- Var pieliet mazliet ūdens.
- Rūpīgi noskalotus rīsus aplej ar ūdeni un virspusi nolīdzina ar putu karoti.
- Kad rīsi uzsūkusi visu ūdeni, izveido nelielu padziļinājumu un pielej 1-2 ēdamkarotes karsta ūdens.
- Nekāda gadījumā nedrīkst maisīt.
- Pēc tam katlam uzliek vāku.
- Plovu vāra 20-25 minūtes, izliek uz lēzena trauka kaudzītē, bet virsū uzliek gaļas gabalus.
Plovu uzbeki pasniedz ar svaigiem salātiem, ko gatavo no tomātiem, sīpoliem vai rutkiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!