Sastāvdaļas
- 5 nelieli kartupeļi
- 250-300 ml piena
- 250-300 g miltu
- 3-4 ķiploka daiviņas
- 3 olas
- 1 ēdamkarote cukura
- 5 ēdamkarotes augu eļļas
- sāls
- pētersīļi vai loki pēc izvēles
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo un sagriež 4 daļās, pārlej ar ūdeni (lai tas mazliet klāj kartupeļus), pieber sāli un vāra, kamēr gatavi.
- Mazliet atdzesē
- un ar visu ūdeni, kurā vārījušies, liek blenderī, sakuļ biezenī.
- Kartupeļu biezenim pievieno sakapātus ķiplokus, olas, miltus, vārītu pienu, 3 ēdamkarotes augu eļļas, sāli.
- Visu kārtīgi samaisa un atstāj mīklu "atpūsties" 20 minūtes.
- Cep sakarsētā pannā, nelielā augu eļļas daudzumā, vidēja lieluma plānās pankūkas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!