Plācenīši tatāru gaumē

Plācenīši tatāru gaumē Foto: Plācenīši tatāru gaumē

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 130 ml piena
  • 1 ola
  • 1 tējkarote cukura
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 250-270 g miltu
  • 50 g sviesta
  • 50-60 g sviesta ieziešanai

Pildījumam:

  • 1 kg kartupeļu
  • 1 sīpols
  • 200 ml piena
  • 50 g sviesta
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - sakuļ pienu, olu, sāli un cukuru.
  2. Pielej izkausētu sviestu, sakuļ.
  3. Pievieno izsijātus miltus, samaisa un samīca mīklu.
  4. Ļauj mīklai nedaudz "atpūsties" 30 minūtes.
  5. Gatavo pildījumu - nomizo un izvāra kartupeļus, samīca tos ar pienu un sviestu.
  6. Apcep sakapātu sīpolu, pievieno kartupeļu biezenim, samaisa, uzliek traukam vāku, lai neatdziest.
  7. Mīklu sadala, aptuveni, 10-11 gabalos.
  8. Katru mīklas gabalu izrullē plācenītī, sadursta ar dakšiņu.
  9. Plācenīšus apcep karstā, sausā pannā, bez taukvielām,
  10. Tikko plācenīti noņem no pannas, ieziež ar izkausētu sviestu un uzklāj dvieli.
  11. Uz puses plācenīša uzliek pildījumu un pārloka.
  12. Uzkarsē plācenīšus, apcepot tos karstā pannā, sviestā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes