Sastāvdaļas
- 1 kg rauga mīkla
- 1 ola pārziešanai
Pildījumam:
- 3 glāzes sarīvētu kartupeļu
- 1 glāze piena
- 1 sīpols
- 4 ēdamkarotes taukvielu
- 2 olas
- sāls
Pagatavošana
- Rauga mīklu sadala 50-70 g porcijās, saveļ lodītēs, noplacina, vidū liek pildījumu, malas saceļ uz augšu, bet nesaspiež kopā, liek uz ietaukotas plāts, uzraudzē, pārziež ar olu, krāsnī izcep.
- Pildījumam kartupeļiem nospiež sulu, biezumiem pārlej verdošu pienu, iemaisa taukvielā saceptus sīpolus, sakultas olas, sāli.
- Gatavojot saldu pildījumu, kartupeļus samaisa ar medu vai cukuru, sviestu, olām un svaigu vai kaltētu ābolu šķēlītēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!