Sastāvdaļas
- 2 glāzes kefīra
- 4 olas
- 1/2 ēdamkarotes sodas
- 1 ēdamkarote sāls
- 1 ēdamkarote cukura
- 2,5 glāzes miltu
- 600 g maltās gaļas
- 1 liels sīpols
- augu eļļa
Pagatavošana
- Sīpolu sakapā un cep augu eļļā, kamēr tas kļūst zeltains.
- Cepto sīpolu nosusina uz papīra dvieļa.
- Bļodā samaisa malto gaļu ar cepto sīpolu, pieber sāli, piparus.
- Atsevišķā dziļā bļodā samaisa kefīru, sāli, cukuru, dzēstu sodu(ar etiķi vai citrona sulu).
- Atsevišķi sakuļ olas, pievieno kefīra maisījumam.
- Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus.
- Pannā sakarsē augu eļļu, liek vienu ēdamkaroti mīklas, virsū liek 1 ēdamkaroti maltās gaļas, mazliet piespiež ar pirkstiem un uzlej virsū vēl vienu ēdamkaroti mīklas.
- Cep, kamēr parādās zeltaina garoziņa, apgriež plāceni otrādi un cep no otras puses.
- Plāceņi cepas ātri, jāskatās, lai tie nepiedeg!
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!