Sastāvdaļas
- 1 glāze piena
- 1 ēdamkarote cukura
- 1 tējkarote sausā rauga
- 3 un 1/4 glāzes miltu
- 200 g sviesta
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- Glāzē silta piena izšķīdina cukuru un raugu.
- Noliek malā, lai rūgst 15 minūtes.
- Miltus izsijā bļodā, pieber šķipsniņu sāls.
- Mīkstu sviestu pievieno miltiem un ar rokām samīca drupačās.
- Pielej rauga maisījumu un samīca mīklu ar rokām.
- Sākumā mīkla liksies šķidra, bet sekunžu laikā sāks celties un atlips no bļodas malām, kļūs mīksta un elastīga.
- Mīklu liek polietilēna maisiņā, galu aizsien un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!