Pīrāgs „Zelta zivtiņa”

Pīrāgs „Zelta zivtiņa” Foto: Pīrāgs „Zelta zivtiņa”

Sastāvdaļas

  • 2 bundžas konservētas foreles
  • 1/2 glāzes rīsu
  • 2 cieti vārītas olas
  • 1 sīpols
  • 2 iepakojumi gatavās kārtainās, bezrauga mīklas
  • 50 g sviesta
  • sāls, pipari
  • ola pārziešanai

Pagatavošana

  1. Rīsus izvāra, gandrīz gatavus, noskalo, lai tie kļūtu irdeni.
  2. Sīpolu sakapā, cep sviestā, kamēr paliek zeltains.
  3. Pievieno sakapātas, cieti vārītas olas un rīsus - samaisa.
  4. Mīklu mazliet izrullē, apkaisa ar miltiem, gareniski pārloka uz pusēm.
  5. Izgriež zivs formu, mīklas locījuma vietu atstājot centrā, mīklu atloka.
  6. Mīklu, zivs formā, liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru. 
  7. Otru mīklu izrullē, daļu sagriež 1,5 cm platās sloksnītēs, tās būs pīrāga maliņas.
  8. Olu sakuļ ar 1 ēdamkaroti ūdens, uzmanīgi noklāj zivs maliņas, piestiprina mīklas sloksnītes.
  9. Liek vidū rīsu pildījumu, virsū liek, ar dakšiņu samīcītu konservētu foreli.
  10. No atlikušās mīklas, izgriež zivs galvu un asti, izspiež mīklas aplīšus - zvīņas.
  11. Izveido zivi, mīklas detaļas sastiprinot ar sakultu olu.
  12. Gatavu zivi noziež ar sakultu olu, cep 180°C temperatūrā, 40 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes