Sastāvdaļas
- 5 olas
- 100 g sviesta
- 180 g cukura
- 200 g skābā krējuma
- 350 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1/4 tējkarotes sodas
- 20 g kakao pulvera
Pagatavošana
- Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru, pa vienai pievieno olas, pēc katras olas pievienošanas sakuļ.
- Pievieno izsijātus, ar sodu un cepamo pulveri samaisītus miltus, sakuļ viendabīgā masā, pievieno skābo krējumu, vēlreiz sakuļ.
- Pusi mīklas liek atsevišķā bļodā, atlikušajai mīklai pievieno kakao pulveri, kārtīgi samaisa.
- Mīklu ietaukotā veidnē liek šādi - vidū liek ēdamkaroti gaišās mīklas, tad virsū ēdamkaroti tumšās mīklas un tā pēc kārtas.
- Veidni liek 180 °C temperatūrā uzkarsētā krāsnī, cep 30-35 minūtes, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu.
- Gatavu pīrāgu atdzesē, pārlej ar izkausētu šokolādi vai šokolādes glazūru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!