Pīrāgs tatāru gaumē

Pīrāgs tatāru gaumē Foto: Pīrāgs tatāru gaumē

Sastāvdaļas

  • 450 g miltu
  • 150 g skābā krējuma 
  • 150 g kefīra 
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 15 g sviesta
  • sāls pēc garšas 
  • 700 g kartupeļu
  • 200 g sīpolu
  • 600 g liellopu gaļas 
  • malti melnie pipari pēc garšas 
  • mazliet liellopu gaļas buljona

Pagatavošana

  1. Skābo krējumu un kefīru samaisa, pieber 1/2 tējkarotes sāls, vēlreiz samaisa. 
  2. Pievieno miltus, cepamo pulveri, samīca mīklu - miltus pievieno pakāpeniski.
  3. Mīklu ietin pārtikas plēvē, atstāj nostāvēties 30 minūtes.
  4. Gatavo pildījumu - kartupeļus nomizo un sagriež gabaliņos.
  5. Liellopu gaļu sagriež gabaliņos, sīpolus sakapā - visu samaisa, pieber sāli, piparus - samaisa vēlreiz.
  6. No mīklas atdala 150-170 gramus, tā būs pīrāga virsma un vēl nelielu gabaliņu.
  7. No atlikušās mīklas izrullē apli, liek to ietaukotā veidnē, lai malas karājas mazliet pāri.
  8. Liek pildījumu uz mīklas, ņem 100 gramus atlikušās mīklas, izrullē apli, liek virsū pildījumam, salipina maliņas.
  9. No 15-20 gramiem mīklas izrullē aplīti - rotājumu, izveido bumbiņu.
  10. Piestiprinātai mīklas virskārtai izveido atveri, uzliek bumbiņu. 
  11. Cep 180°C temperatūrā, 2,5 stundas.
  12. Pēc 40-50 minūtēm noņem bumbiņu un ielej mazliet liellopa buljona.
  13. Ja ir izdalījies daudz sulas, buljonu nevajag, samazina temperatūru līdz 150-160°C temperatūrai un turpina cept līdz noteiktajam laikam.
  14. Gatavu pīrāgu izņem no krāsns, noziež ar sviestu un patur 15-20 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes