Pīrāgs - gliemezis ar ķiršiem

Pīrāgs - gliemezis ar ķiršiem Foto: Pīrāgs-gliemezis ar ķiršiem

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 200 g mīksta sviesta
  • šķipsniņa sāls
  • 3 glāzes miltu
  • 1 glāze kefīra
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • vanilīns vai vaniļas cukurs
Pildījumam:
  • 500 g ķiršu bez kauliņiem
  • 1/2 glāzes cukura

Pagatavošana

  1. Miltus izsijā bļodā, pievieno sali, cepamo pulveri, samaisa.
  2. Pievieno sviestu, izmaisa ar miltiem, pielej kefīru, samīca mīkstu mīklu.
  3. Ja liekas, ka miltu ir par maz, var pievienot vēl. 
  4. Mīklu izrullē 3mm biezumā, sagriež 20-30 cm garās un 7-8 cm platās sloksnītēs.
  5. Katras mīklas sloksnītes vidū liek ķiršus rindiņā, uzkaisa cukuru, izveido desiņu.
  6. Ar ķiršiem pildītās mīklas desiņas, spirālveidā liek veidnē(izveidojot gliemezi). 
  7. Cep 200°C temperatūrā, 30-40 minūtes.
  8. Gatavu pīrāgu izņem no veidnes un pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes