Sastāvdaļas
- 1/2 tējkarotes sausā rauga
- 3 glāzes miltu
- 200 g sviesta
- 1 glāze cukura
- 3 glāzes piena
- 2 olas
- šķipsniņa sāls
- 3 ēdamkarotes kartupeļu cietes
- pūdercukurs pēc garšas
- vaniļas cukurs pēc garšas
Pagatavošana
- 1 glāzē silta piena izšķīdina raugu.
- Pievieno vienu olu, sāli, miltus - samaisa mīkstu, elastīgu mīklu.
- Mīklu sadala 2 vienādās daļās, katru daļu izrullē.
- Mīkstu sviestu sadala 2 vienādās daļās un pārziež abām mīklas plāksnēm.
- Katru mīklas plāksni blīvi satin ruletē, tad katru ruleti satin gliemezītī.
- Mīklas gliemezīšus ietin pārtikas plēvē un liek uz 2 stundām ledusskapī.
- Gatavo krēmu - katlā cukuru samaisa ar kartupeļu cieti, pievieno olu, sakuļ baltā, biezā masā.
- Pielej 2 glāzes silta piena, katlu liek uz lēnas uguns, pastāvīgi maisot, uzvāra, turpina vārīt, kamēr krēms sabiezē.
- Gatavu krēmu atdzesē.
- Izņem mīklu no ledusskapja, noņem pārtikas plēvi, katru mīklas gliemezīti izrullē 3 mm biezā plāksnē.
- Vienai mīklas plāksnei jābūt pāris centimetru lielākai par otru.
- Mazāko mīklas plāksni liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru.
- Mazākajai mīklas plāksnei uzklāj krēmu, virsū liek otru mīklas plāksni, malas noloka zem mazākās mīklas plāksnes, vismaz 2-3 cm.
- Mīklu sadursta vairākās vietās ar dakšiņu.
- Cep 180°C temperatūrā, 30 minūtes, kamēr pīrāgs kļūst zeltains.
- Gatavu pīrāgu mazliet atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!