Pīrāgs ēģiptiešu gaumē

Pīrāgs ēģiptiešu gaumē Foto: Pīrāgs ēģiptiešu gaumē

Sastāvdaļas

  • 1/2 tējkarotes sausā rauga
  • 3 glāzes miltu
  • 200 g sviesta
  • 1 glāze cukura
  • 3 glāzes piena
  • 2 olas
  • šķipsniņa sāls
  • 3 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • pūdercukurs pēc garšas
  • vaniļas cukurs pēc garšas

Pagatavošana

  1. 1 glāzē silta piena izšķīdina raugu.
  2. Pievieno vienu olu, sāli, miltus - samaisa mīkstu, elastīgu mīklu.
  3. Mīklu sadala 2 vienādās daļās, katru daļu izrullē.
  4. Mīkstu sviestu sadala 2 vienādās daļās un pārziež abām mīklas plāksnēm.
  5. Katru mīklas plāksni blīvi satin ruletē, tad katru ruleti satin gliemezītī.
  6. Mīklas gliemezīšus ietin pārtikas plēvē un liek uz 2 stundām ledusskapī.
  7. Gatavo krēmu - katlā cukuru samaisa ar kartupeļu cieti, pievieno olu, sakuļ baltā, biezā masā.
  8. Pielej 2 glāzes silta piena, katlu liek uz lēnas uguns, pastāvīgi maisot, uzvāra, turpina vārīt, kamēr krēms sabiezē.
  9. Gatavu krēmu atdzesē.
  10. Izņem mīklu no ledusskapja, noņem pārtikas plēvi, katru mīklas gliemezīti izrullē 3 mm biezā plāksnē.
  11. Vienai mīklas plāksnei jābūt pāris centimetru lielākai par otru.
  12. Mazāko mīklas plāksni liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru.
  13. Mazākajai mīklas plāksnei uzklāj krēmu, virsū liek otru mīklas plāksni, malas noloka zem mazākās mīklas plāksnes, vismaz 2-3 cm.
  14. Mīklu sadursta vairākās vietās ar dakšiņu.
  15. Cep 180°C temperatūrā, 30 minūtes, kamēr pīrāgs kļūst zeltains.
  16. Gatavu pīrāgu mazliet atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes