Sastāvdaļas
- 3 olas (1 olas dzeltenumu atdala, noziešanai)
- 1/2 glāzes skābā krējuma
- 1 tējkarote sodas
- 1/2 glāzes piena
- 1 paciņa sausā rauga
- 1 ēdamkarote cukura
- 1 tējkarote sāls
- 500-700 g miltu
- 100 g sviesta
- 350 g Brinzas siera
Pagatavošana
- Raugu izšķīdina siltā ūdenī, pievieno 1 tējkaroti cukura, samaisa, gaida kamēr parādās cepurīte.
- No visām sastāvdaļām, izņemot Brinzas sieru, samaisa mīklu, atstāj uz 30 minūtēm uzrūgt.
- Pēc noteiktā laika mīklu samīca, sadala 3 daļās, katru daļu izrullē taisnstūra plāksnē.
- Mīklas taisnstūrus bagātīgi noziež ar izkausētu sviestu, uzkaisa rīvētu Brinzas sieru, satin ruletē.
- Veidni ieziež ar augu eļļu, ruletes sagriež 2-3 cm lielos gabaliņos, vertikāli liek veidnē.
- Nevajag likt blīvi, jo gabaliņi uzbriedīs, noziež ar sakultu olas dzeltenumu.
- Veidni atstāj uz 20 minūtēm, lai pastāv, tad cep 200°C temperatūrā, 30 minūtes.
- Kad pīrāgs izcepies, aprasina to ar ūdeni, uzklāj dvieli un atstāj uz 15 minūtēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!