Pīrāgs ar zemenēm

Pīrāgs ar zemenēm Foto: Pīrāgs ar zemenēm

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 400 g miltu
  • 200 g sviesta
  • 150 g pūdercukura
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/4 tējkarotes sāls
Pildījumam:
  • 600 g vājpiena biezpiena
  • 100–150 g cukura
  • 2 olas
  • 200 g svaigu vai saldētu zemeņu
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • sviests veidnes ietaukošanai

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 170°C temperatūrai.
  2. Bļodā izsijā miltus, kopā ar pūdercukuru, cepamo pulveri un sāli.
  3. Sviestu sagriež gabaliņos, samaisa ar miltu maisījumu, veidojot drupačas, kas atgādina slapjas smiltis.
  4. Biezpienu izberž caur sietu.
  5. Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, gaišā, gaisīgā masā.
  6. Sakultās olas samaisa ar biezpienu, no lejas uz augšu.
  7. Zemenes sagriež, ja ogas ir sīkas, tad tikai uz pusēm, ja ogas lielas, tad sešās daļās(dažas veselas ogas atstāj pīrāga rotāšanai).
  8. Sagrieztās ogas pievieno biezpiena masai un samaisa.
  9. Veidnē ieklāj cepamo papīru, maliņas noziež ar sviestu.
  10. Mīklu liek veidnē,izlīdzina, viegli piespiež ar plaukstu, vai karoti. 
  11. Virsū liek pildījumu.
  12. Pīrāgu cep 1 stundu, kamēr rodas garoziņa, kas ir elastīga, piespiežot ar pirkstu.
  13. Gatavu pīrāgu liek uz restītēm un pilnībā atdzesē veidnē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes