Pīrāgs ar vistas gaļu un sēnēm

Pīrāgs ar vistas gaļu un sēnēm Foto: Pīrāgs ar vistas gaļu un sēnēm

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 125 g margarīna
  • 1 ola
  • 3 ēdamkarotes ūdens
  • 250 g miltu
  • 1/3 tējkarotes sāls
Pildījumam:
  • 330 g vistas filejas
  • 250 g balto sēņu
  • 180 g sīpolu
  • 14 ķirštomātiņu
  • sāls, pipari
Pārliešanai:
  • 150 g cieta siera
  • 300 ml saldā krējuma 33% tauku

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - bļodā izsijā miltus, uz rupjās rīves pierīvē margarīnu.
  2. Pievieno olu, sāli un ūdeni, samīca mīklu un liek ledusskapī, uz 30 minūtēm.
  3. Gatavo pildījumu - sīpolus sagriež sīkos gabaliņos un sautē tos augu eļļā, pievieno plānās šķēlītēs sagrieztas sēnes, pieber sāli, piparus un visu sautē 5 minūtes.
  4. Vistu fileju izvāra sālsūdenī, atdzesē, sagriež sīkos gabaliņos, pievieno sēnēm, samaisa, pildījums gatavs.
  5. Gatavo maisījumu pārliešanai - bļodā lej saldo krējumu, uz vidējās rīves pierīvē sieru, visu samaisa.
  6. Mīklu izņem no ledusskapja un izrullē.
  7. Mīklu liek mazliet ietaukotā veidnē, ar noņemamām malām, mīklai izveido maliņas.
  8. Mīklas maliņas apgriež ar figūrnazi, pārpalikumus iespiež mīklā.
  9. Mīklā liek pildījumu, virsū, ar griezuma vietu uz leju, izkārto uz pusēm pārgrieztus ķirštomātiņus.
  10. Pārlej ar saldā krējuma-siera maisījumu.
  11. Pīrāgu cep 180°C temperatūrā, 40 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes