Sastāvdaļas
Mīklai:
- 125 g margarīna
- 1 ola
- 3 ēdamkarotes ūdens
- 250 g miltu
- 1/3 tējkarotes sāls
Pildījumam:
- 330 g vistas filejas
- 250 g balto sēņu
- 180 g sīpolu
- 14 ķirštomātiņu
- sāls, pipari
Pārliešanai:
- 150 g cieta siera
- 300 ml saldā krējuma 33% tauku
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - bļodā izsijā miltus, uz rupjās rīves pierīvē margarīnu.
- Pievieno olu, sāli un ūdeni, samīca mīklu un liek ledusskapī, uz 30 minūtēm.
- Gatavo pildījumu - sīpolus sagriež sīkos gabaliņos un sautē tos augu eļļā, pievieno plānās šķēlītēs sagrieztas sēnes, pieber sāli, piparus un visu sautē 5 minūtes.
- Vistu fileju izvāra sālsūdenī, atdzesē, sagriež sīkos gabaliņos, pievieno sēnēm, samaisa, pildījums gatavs.
- Gatavo maisījumu pārliešanai - bļodā lej saldo krējumu, uz vidējās rīves pierīvē sieru, visu samaisa.
- Mīklu izņem no ledusskapja un izrullē.
- Mīklu liek mazliet ietaukotā veidnē, ar noņemamām malām, mīklai izveido maliņas.
- Mīklas maliņas apgriež ar figūrnazi, pārpalikumus iespiež mīklā.
- Mīklā liek pildījumu, virsū, ar griezuma vietu uz leju, izkārto uz pusēm pārgrieztus ķirštomātiņus.
- Pārlej ar saldā krējuma-siera maisījumu.
- Pīrāgu cep 180°C temperatūrā, 40 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!