Pīrāgs ar mandelēm, šokolādi un liķieri

Pīrāgs ar mandelēm, šokolādi un liķieri Foto: Pīrāgs ar mandelēm, šokolādi un liķieri

Sastāvdaļas

  • 155 g maltu mandeļu 
  • 155 g mīksta sviesta 
  • 100 g cukura 
  • 3 olas+1 olas dzeltenums 
  • 75 g rūgtās šokolādes
  • 40 ml liķiera Grand Marnier
  • 2 kārtainās mīklas plāksnes

Pagatavošana

  1. Mandeles samaisa ar cukuru un sviestu, izmantojot putojamo slotiņu, viendabīgā masā.
  2. Pievieno olas(izņemot olas dzeltenumu), pielej liķieri, samaisa, pievieno sadrupinātu šokolādi.
  3. Masu pārlej konditorejas maisiņā.
  4. Krāsni uzkarsē 180°C temperatūrā.
  5. Vienu kārtainās mīklas plāksni izrullē,liek veidnē,izveido 3 cm augstu mīklas maliņu, izspiež krēmu.  
  6. Mīklas maliņas saspiež, virsū liek otru izrullēto kārtainās mīklas plāksni, malas sastiprina kopā.
  7. Stiprinājuma vietas noziež ar sakultu olas dzeltenumu,
  8. Izveido maliņu dekorus ar naža robaino malu.
  9. Cep 30 minūtes, kamēr izveidojas brūngani-zeltaina garoziņa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes