Sastāvdaļas
- 155 g maltu mandeļu
- 155 g mīksta sviesta
- 100 g cukura
- 3 olas+1 olas dzeltenums
- 75 g rūgtās šokolādes
- 40 ml liķiera Grand Marnier
- 2 kārtainās mīklas plāksnes
Pagatavošana
- Mandeles samaisa ar cukuru un sviestu, izmantojot putojamo slotiņu, viendabīgā masā.
- Pievieno olas(izņemot olas dzeltenumu), pielej liķieri, samaisa, pievieno sadrupinātu šokolādi.
- Masu pārlej konditorejas maisiņā.
- Krāsni uzkarsē 180°C temperatūrā.
- Vienu kārtainās mīklas plāksni izrullē,liek veidnē,izveido 3 cm augstu mīklas maliņu, izspiež krēmu.
- Mīklas maliņas saspiež, virsū liek otru izrullēto kārtainās mīklas plāksni, malas sastiprina kopā.
- Stiprinājuma vietas noziež ar sakultu olas dzeltenumu,
- Izveido maliņu dekorus ar naža robaino malu.
- Cep 30 minūtes, kamēr izveidojas brūngani-zeltaina garoziņa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!