Sastāvdaļas
- 350 g skābā krējuma
- 150 g sviesta
- 280-300 g miltu
- 6 olas
- 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/2 tējkarotes sāls
- cukurs
- 1 saišķītis loku
Pagatavošana
- Gatavo pildījumu - cieti izvāra 4 olas, noņem čaumalas un sīki sakapā.
- Lokus nomazgā, nosusina, sīki sakapā, pieber mazliet sāli, piparus.
- Bļodā samaisa lokus ar olām - pildījums gatavs!
- Gatavo mīklu - skābajam krējumam pievieno sāli, cukuru, samaisa.
- Sviestu izkausē.
- Sakuļ 2 olas.
- Skābajam krējumam pakāpeniski pievieno izkausēto sviestu un sakultās olas.
- Miltiem pievieno cepamo pulveri, samaisa un sakuļ viendabīgā masā ar skābā krējuma maisījumu.
- Mīklai jābūt biezai, kā putra.
- Veidni ietauko ar sviestu, ja vēlas, pārkaisa ar rīvmaizi.
- Veidnē lej mazliet vairāk, kā pusi mīklas.
- Virsū mīklai uzmanīgi liek olu un loku pildījumu.
- Virsū pildījumam, uzmanīgi lej atlikušo mīklu, izlīdzina.
- Cep 200°C temperatūrā, 35 minūtes, kamēr parādās garoziņa.
- Pīrāgu atdzesē un sagriež.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!