Pīrāgs ar lokiem un olām

Pīrāgs ar lokiem un olām Foto: Pīrāgs ar lokiem un olām

Sastāvdaļas

  • 350 g skābā krējuma
  • 150 g sviesta
  • 280-300 g miltu
  • 6 olas
  • 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • cukurs
  • 1 saišķītis loku

Pagatavošana

  1. Gatavo pildījumu - cieti izvāra 4 olas, noņem čaumalas un sīki sakapā.
  2. Lokus nomazgā, nosusina, sīki sakapā, pieber mazliet sāli, piparus.
  3. Bļodā samaisa lokus ar olām - pildījums gatavs!
  4. Gatavo mīklu - skābajam krējumam pievieno sāli, cukuru, samaisa.
  5. Sviestu izkausē.
  6. Sakuļ 2 olas.
  7. Skābajam krējumam pakāpeniski pievieno izkausēto sviestu un sakultās olas.
  8. Miltiem pievieno cepamo pulveri, samaisa un sakuļ viendabīgā masā ar skābā krējuma maisījumu.
  9. Mīklai jābūt biezai, kā putra.
  10. Veidni ietauko ar sviestu, ja vēlas, pārkaisa ar rīvmaizi.
  11. Veidnē lej mazliet vairāk, kā pusi mīklas.
  12. Virsū mīklai uzmanīgi liek olu un loku pildījumu.
  13. Virsū pildījumam, uzmanīgi lej atlikušo mīklu, izlīdzina.
  14. Cep 200°C temperatūrā, 35 minūtes, kamēr parādās garoziņa.
  15. Pīrāgu atdzesē un sagriež.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes