Sastāvdaļas
- 1 un 2/3 glāzes miltu
- 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/4 tējkarotes sodas
- 1/2 tējkarotes sāls
- 3/4 glāzes cukura
- 1/4 glāzes brūnā cukura
- 110 g izkausēta sviesta
- 1 ola
- 1/4 glāzes vaniļas jogurta
- 3/4 glāzes piena
- 1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta
- 2/3 glāzes krāsaino karameļu bumbiņu
- 110 g mīksta sviesta
- 3/4 glāzes pūdercukura
- 1/4 glāzes trekna saldā krējuma
- 2.5 tējkarotes vaniļas ekstrakta
- mazliet sāls
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 175°C temperatūrai.
- Veidni ar noņemamām maliņām ietauko ar sviestu.
- Bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli.
- Izkausētajam sviestam pievieno parasto cukuru un brūno cukuru, sakuļ viendabīgā masā.
- Pievieno olu, jogurtu, pienu un vanilīnu - samaisa, masu pievieno miltu maisījumam - samīca biezu, viendabīgu mīklu.
- Pievieno krāsainās karameļu bumbiņas(daļu atstāj rotāšanai) - viegli samaisa.
- Mīklu lej veidnē, cep 20 minūtes, tad veidni izņem, uzklāj foliju, turpina cept 13-17 minūtes, kamēr gatavs.
- Gatavu biskvītu pilnībā atdzesē.
- Gatavo krēmu - sviestu kuļ ar mikseri, vidējā ātrumā, aptuveni 3 minūtes, kamēr iegūst viendabīgu, krēmīgu masu.
- Pievieno pūdercukuru, saldo krējumu, vanilīnu, turpinot kult, palielina ātrumu, kuļ 3 minūtes.
- Ja krēms sanāk pārāk šķidrs, pievieno vēl pūdercukuru, ja pārāk biezs, pievieno vēl saldo krējumu.
- Krēmu uzklāj pīrāgam, pārkaisa ar atlikušajām, krāsainajām karameļu bumbiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!